WK -20: Chili vernedert Honduras

WK -20: Chili vernedert Honduras
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen verrassingen tijdens de avondwedstrijden op het WK -20 in Nederland. Duitsland, Chili en Oekraïne wonnen alle drie makkelijk hun wedstrijd. Slachtoffers waren respectievelijk Egypte, Honduras en Panama. De jongens uit Honduras kregen er maar liefst zeven om de oren.

Oekraïne kende in groep B weinig moeite met Panama. Voor de rust stond het al 3-1 en was de wedstrijd al gespeeld. Artem Milevski vervulde zijn rol bij de Oekraïners voortreffelijk en was de dragende speler in de ploeg. Al is het wel Oleksander Aliev die met twee doelpunten, de eerste op strafschop, de ploeg naar de overwinning schoot. Panama stelde daar weinig tegenover en kwam alleen maar even terug in de wedstrijd na een eigen doelpunt van Volodimir Azahnov. Maksym Feschuk maakte er na een dik half uur 3-1 van, wat voor de Oekraïners het sein was om et rustig aan te doen met het oog op de volgende wedstrjden.

In groep C kende Chili nog een veel makkelijkere avond dan Oekraïne. Honduras was helemaal geen partij voor de Zuid-Amerikanen en gaf nooit de indruk met de Chilenen mee te kunnen. Tijdens de eerste helft bleef de schade nog beperkt. Parada en Fuenzalida zorgden voor de 2-0 ruststand. Tijdens de tweede periode geraakte de Chileense motor pas echt op toerental. Fuenzalida en Parada pikten beiden hun tweede van de avond mee en ook Fernandez, Jara en Morales pikten hun doelpuntje mee. Het mooiste doelpunt kwam op naam van verdediger Jara die van op ruime afstand de bal mooi in de bovenhoek deed verdwijnen.

Duitsland kende ook weinig moeite met Egypte in groep D, al moesten ze wel tot een kwartier voor tijd wachten om een doelpunt te vieren. Nicky Adler zorgde voor de verlossende 1-0. In de slotfase van de wedstrijd kregen twee spelers van Egypte een rode kaart waardoor ze met 9 man kwamen te staan. Shahat kreeg een tweede gele kaart voor een Schwalbe terwijl Mahmoud na een vuile fout het terrein mocht verlaten. In de toegevoegde tijd konden de Duitsers via Marvin Matip nog profiteren van de numerieke meerderheid om de score te verdubbel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties