Boca Juniors maakte het bont

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Boca Juniors maakte het bont
Foto: © SC

Het roemrijke Boca Juniors is uitgeschakeld in de kwartfinales van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League. Nadat de heenwedstrijd in en tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara eindigde op 4-0 in het voordeel van Mexicanen, werd de terugwedstrijd in Buenos Aires gestaakt.

In het eigen Estadio Bombonera probeerde Boca op een agressieve en bij wijlen gemene manier om de achterstand ongedaan te maken, maar de sterk keepende Guadalajara-doelman Jesus Corona passeren lukte niet.

In het laatste kwartier ontaardde het duel helemaal. Nadat er op het veld al wat opstootjes geweest waren, leek Boca-middenvelder Raul Cascini tegenstander Adolfo Bautista een kopstoot te hebben gegeven. De Mexicaan ging tegen het gras en haalde zo de woede van alle Argentijnen op de hals. Ze vonden het aanstellerij van Bautista.

Boca-spits Martin Palermo was woest en joeg op Bautista. De scheidsrechter besloot dan maar beide spelers van het veld te sturen, al deed Bautista niets meer dan vluchten. Palermo van zijn kant weigerde van het veld te gaan, duwde de ref en gaf Bautista nog een echte kopstoot. 

Toen Bautista in een regen van vuurpijlen achter het doel het veld verliet, werd hij aangevallen en geslagen door een Boca-supporter die over de omheining was geklommen. Ook doelman Corona werd getroffen door een vuurpijl.

Scheidsrechter Martin Vasquez kon niet anders meer dan het duel vroegtijdig te staken. Hij probeerde het nog wel even maar toen hij zag dat achter het doel van de doodsbange Mexicaanse doelman de harde kern van Boca Juniors het veld dreigde te bestormen, legde hij de match definitief stil. 

De CSF, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, zal zich nu nog uitspreken over de uitslag van de wedstrijd. Allicht staat Boca Juniors ook nog een zware straf te wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties