Driedubbele hattrick voor Gloria

Luc Goderis

Gloria Bistrita, een ploeg uit de Roemeense hoogste voetbalklasse, zal zich zijn deelname in de Intertoto 2005 waarschijnlijk nog lang heugen.  Het team eindigde afgelopen seizoen op een troosteloze dertiende plaats in de Roemeense competitie maar mocht, om de één of andere reden (waarschijnlijk omdat het niemand anders interesseerde) toch deelnemen aan de huidige editie van de Intertoto Cup.
Vanmiddag ontvingen ze in het plaatselijke Gloria-stadion Olympia Nicossia.  De heenwedstrijd in Cyprus hadden de Roemenen al overtuigend met 0-5 gewonnen maar de prestatie van vanmiddag tartte elke verbeelding.
In een razende eerste helft overrompelden de gastheren hun bezoekers.  Na zeven minuten was het, via Catalin Bucur, al prijs.  Amper zes minuutjes later verdubbelde Ionut Bogdan Peres de score en nog eens zeven minuten later legde diezelfde Peres zijn tweede van de middag in de touwen.
"Wat Peres kan, kan ik ook, maar vlugger", moet Sandu Negrean gedacht hebben en in een tijdspanne van twee minuten scoorde hij evenveel keer.  Nog voor de pauze vervolledigden zowel Peres als Negrean hun hattrick.  De wedstrijd was amper 35 minuten oud en het scorebord toonde al 7-0.

Na de herneming scoorden de Roemenen nog vier keer en werd het maar liefst 11-0.  Bucur rondde zijn hattrick af, en ook Szabolcs Szekely en Bozesan (pen) vonden de weg naar doel.