Interview Moet KVK Beringen verhuizen?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Moet KVK Beringen verhuizen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op vrijdag 22 juli hervat KVK Beringen de trainingen. Doelstelling voor het seizoen 2005-2006 is duidelijk: de titel en promotie naar Bevordering. Waar de Beringense fusieclub zal spelen is echter nog niet duidelijk.

KVK Beringen is een ambitieuze club die zo snel mogelijk naar vierde klasse wil. Hiervoor trok de eersteprovincialer reeds negen nieuwe spelers aan, allemaal talentvolle jongeren. Deze zomer zou er nog één aankoop moeten volgen. Trainer Lude Vanpol heeft nog een diepe spits nodig. Op lange termijn moet Beringen vlot mee kunnen draaien in Bevordering en zelfs in derde klasse geraken.

Minder vlot verloopt de samenwerking met tweedeklasser Koninklijke Beringen Heusden Zolder waarmee men het stadion zou moeten delen. Voorzitter Roger Diepvens (foto boven) heeft enkele toenaderingspogingen ondernomen, maar de Heusdense buren zagen er tot op heden geen heil in. Ondanks of dankzij de stugge houding van KBHZ zijn er meer dan twintig jeugdspelers overgelopen van Heusden naar Beringen.

Het grootste probleem voor KVK is op dit moment het stadion. Het stadsbestuur van Beringen laat KBHZ in het Mijn-Stadion spelen en probeert KVK naar de Motbemden te verschepen. De onderhandelingen tussen het bestuur van de Beringse voetbalclub en het stadsbestuur verlopen erg moeizaam. De kans is groot dat de fusieclub (FC + Vigor) volgend seizoen zijn thuismatchen in het oude stadion van het vroegere Vigor Beringen zal moeten afhaspelen. Vooral op vlak van faciliteiten en verlichting is dat een kleine ramp. Avondmatchen zouden onmogelijk worden, tenzij de stad voor nieuwe lichten wil zorgen.

De supportersclubs sturen alvast een waarschuwing de wereld in. Zij zullen het niet pikken en plannen acties als ze naar de Motbemden moeten verhuizen. Ze willen de prestaties van hun club volgen in het roemrijke stadion waarin Beringen FC zijn grote successen behaalde.

"Het stadion aan de Motbemden is veel te klein. We worden door onze burgemeester uit ons geliefd stadion gezet. Niet minder dan 2000 tot 3000 fans zullen afzakken naar het gemeentehuis om hun rechten te verdedigen als dit doorgaat. Mensen die vijftig jaar naar hetzelfde stadion komen moeten nu opeens ergens anders naar het voetbal gaan kijken. We verdienen een stadion dat KVK Beringen-waardig is. Een club met zo'n rijke geschiedenis moet niet wijken voor een club van buiten de gemeente."
Er volgde nog een laatste oproep aan burgemeester en schepenen: "Denk aan de vele supporters van KVK Beringen!"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties