Wilhelmsson zwaar onder vuur in Zweden

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Wilhelmsson zwaar onder vuur in Zweden
Foto: © SC

WILHELMSSON ONDER ZWEEDS VUUR

Christian Wilhelmsson moet in zijn vaderland momenteel heel wat kritiek slikken. Vanwege zijn uitbarsting van eergisteren tegen een Zweedse scheidsrechter krijgt de Anderlecht-middenvelder nu de Zweedse voetbalwereld over zich heen: "Als international zou hij beter moeter weten", klinkt het van verschillende kanten.

Wilhelmsson, de voorbije dagen op vakantie in Zweden, woonde eergisteren de wedstrijd tussen Frölunda en zijn ex-club Mjällby, in de Zweedse tweede klasse, bij. Meteen na de wedstrijd vloog Chippen op de ref af, omdat die een vermeende strafschop voor Mjällby niet gegeven had: "Je bent een paljas", zou Wilhelmsson zich onder andere hebben laten ontvallen. Meer over het incident leest u ook hier.

Wilhelmssons' woede-uitbarsting is momenteel heet nieuws in Zweden, waar velen vinden dat de middenvelder te ver is gegeaan: "Chippen, jij bent een paljas!", kopt de Zweedse sportkrant Sportbladet. Ook bij de Zweedse Voetbalbond zijn ze niet erg opgezet met de stunt van Wilhelmsson: "Uiteraard nemen we afstand van wat Christian heeft gedaan", meldde Roland Andersson, bestuurslid bij de bond. Andersson sluit een straf, zoals een schorsing voor de Zweedse nationale ploeg, niet uit: "Christian was op vakantie en dus niet onderweg met de nationale ploeg, dus neemt hij zelf verantwoording voor zijn daden. Maar hij zal zeker weten dat wat hij gedaan heeft, niet door de beugel kan."

De hardste kritiek kwam nog van de Zweedse Scheidsrechterscommissie: "Hier heb ik geen begrip voor. Uitgerekend een van onze eigen spelers brengt hetgeen wat we opgebouwd hebben in gevaar. Zijn gedrag kan jongeren beinvloeden, waardoor die gaan denken dat zulke dingen acceptabel zijn. Of hij gestraft moet worden? Daar mag ik me niet in moeien", liet voorzitter Bo Karlsson optekenen.

Wilhelmsson zelf toonde slechts gedeeltelijk berouw over zijn daden: "Uiteraard had ik niets te zoeken op het veld. Die uitbarsting daar was niet nodig, voor een hele massa toeschouwers. Maar ik sta wel achter wat ik heb gezegd, wat dat betreft zat ik niet fout. Komaan zeg, de man is een Zweedse topscheidsrechter, die moet toch wel een beetje kritiek kunnen verdragen." De Anderlechtenaar toonde zich veeleer geirriteerd over de Zweedse media: "Dit is een storm in een glas water. Nu klinkt het alsof ik woedend het veld opstormde, terwijl ik gewoon aan de verkeerde kant van de dranghekken stond. Als ik een gewone supporter was geweest, was er niets aan de hand geweest", aldus Chippen, die naar eigen zeggen de zaak al uitgepraat heeft met bondscoach Lars Lagerbäck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties