Nigeria verdiend naar de finale

Glenn De Nys
| 0 reacties
Nigeria verdiend naar de finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK onder 20 jaar in Nederland heeft Nigeria zich, na een 3-0 zege tegen Marokko, als tweede geplaatst voor de finale zaterdag tegen Argentinië. Na de knappe zege tegen Italië zat er voor de Noord-Afrikanen vandaag geen tweede stunt op rij in. 

Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk wie de sterkste was. Nigeria controleerde rustig het spel en kwam af en toe gevaarlijk opzetten. Een vrije schop van Taye Taiwo kon Mohammed Bourkadi nog weren, maar even later was het dezelfde Taiwo die met een droge, harde knal Nigeria op voorspong bracht.
 
Marokko kon op geen enkel moment een vuist maken en kwam telkens tekort in de fysieke duels. Nigeria liep, na de rust, met ogenschijnlijk gemak verder uit. Olubayo Adefemi en Chinedu Obasi Ogbuke beslisten de wedstrijd in het voordeel van de sterke Nigerianen.
In de staart van de wedstrijd lieten de Marokkanen zien, op en rond het veld, dat ze slechte verliezers zijn. Op de tribunes vonden de Marokkaanse supporters, die weer talrijk aanwezig waren in Kerkrade, het nodig om allerlei voorwerpen het veld op te gooien. Nadien trok de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda nog rood voor smaakmaker Mouhssine Lajour en voor Rida Doulyazal
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties