Antwerp hield jubileum-barbecue

K M
| 0 reacties
Antwerp hield jubileum-barbecue
Foto: © SC

door onze verslaggever Glen De Nys

Vrijdagavond vierde Antwerp zijn 125ste verjaardag. Een unicum is het Belgische voetbal. Het bestuur en de sponsors werden uitgenodigd om samen dit feest te vieren op een barbecue in het atrium complex. Het werd een avond met een terugblik op het 125-jarig bestaan en sommigen blikten al vooruit op wat de toekomst zou moeten brengen.
 
De Antwerp Business Club, organisator van de barbecue, is een club die achter de schermen van R.A.F.C. werkt. Het is een club die sponsors voor Antwerp probeert aan te trekken en ze te houden. Dit doen ze door allerlei activiteiten te organiseren zoals bijvoorbeeld een barbecue, een wijndegustatie, een diner met de spelers, enzovoort.
 
Na het ontvangst met een drankje en een hapje zetten de genodigden zich aan tafel. Onder de 150 aanwezigen waren ondermeer Mark Van der Linden, Roger Van Gool, Rudi Taeymans, Danny Koeckelkoren en Regi Van Acker van de partij.
 
Erik Van Looy bracht meteen de zaal aan het lachen door een mop te tappen. “Antwerp is hetzelfde als een film. Op de Bosuil weet je nooit wat je mag verwachten, op het witte doek is het net zo.” De filmregisseur illustreerde dit met een aantal voorbeelden. Ondermeer het ‘Vitosha Sofia-mirakel’, waar Antwerp 5 minuten voor tijd 1-3 achter stond en toch nog won met 4-3 en zo doorstootte naar de volgende ronde en de magnifieke heeropstanding tegen Germinal Beerschot. waar de Great Old een 0-3 achterstand omboog in een 5-3 overwinning, werden aangehaald. “Dit is het unieke aan Royal Antwerp Football Club, daarom hou ik zo van deze club.” Hiermee sloot Erik Van Looy af en gaf Eddy Wauters het woord.
 
“Happy Birthday Antwerp!”, begon de voorzitter zijn speech. Hij voegde er meteen wel aan toe dat deze feestdag in mineur zou moeten gevierd worden, omdat het sportief vierkant draait. De reden hiervoor situeert zich volgens Wauters in het feit dat de Stad Antwerpen in 2000 het Eurostadion misliep. Dit zou de heropleving van Antwerp worden, maar de politiek hield dit tegen. 
Maar de Great Old is niet kapot te krijgen. Zo vierde R.A.F.C. zijn 50ste verjaardag zonder een stadion. Antwerp werd enkele maanden voor de feestvieringen uit zijn stadion gezet en moest zijn thuiswedstrijden afwerken op Beerschot en Berchem Sport. Dit was ook een feestdag in mineur, net zoals nu. Dit in tegenstelling tot 1955. Eddy Wauters, toen zelf speler, vierde de 75ste verjaardag met de bekerwinst en een overwinning op de eigen Bosuil tegen de Engelse kampioen Bolton Wanderers. “Met Antwerp weet je nooit wat je mag verwachten."
 
“Al is het een feestdag in mineur, toch sta ik hier met de grootste fierheid om te zeggen dat Antwerp nog leeft”, ging de 71-jarige voorzitter verder: “Op fierheid, wilskracht en eendracht zal stamnummer 1 in leven worden gehouden.” Om deze prachtige club in leven te houden is er geld nodig. Antwerp wordt niet gesteund door de Uefa, de provincie, de stad of het Gewest. Wauters stelde dat de Great Old  een achterstand heeft opgelopen tegenover de eersteklasse clubs, daarom is de Bussines Club steeds belangrijker aan het worden. Die achterstand moet weggewerkt worden, zodat Antwerp terug een vaste waarde wordt in de subtop in eerste klasse.

De voorzitter ging hierop verder: “De Bosuil is niet eeuwig. Er moet een nieuwe accommodatie komen zodat de supporters terug graag naar het voetbal komen kijken.” Iedereen zal de plannen van de ‘Nieuwe Bosuil’ wel kennen. Het belooft een supermodern complex te worden met een voetbalveld, topsporthal, kantoren, appartementen, parkings, winkels, enzovoort. Over de sporthal werden al contacten gelegd, en men zei dat de gesprekken goed evolueren.
 
Na de toespraken konden de genodigden begin smullen van de hemelse barbecue. Alles was aanwezig om te blijven eten. De beroemde goochelaar Luc Apers zorgde voor wat animatie tijdens het eten aan tafel. Nadat de genodigden hun buikje rond hadden gegeten, konden ze de benen losgooien op de tonen van de DJ. Het werd nog een prachtige avond. Van een feestdag in mineur was geen sprake meer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties