Dortmund ontgoochelt in Intertoto

Philippe Crols

Vorig jaar moest Dortmund via de Intertoto de Uefa-beker zien te geraken. Toen was Racing Genk de spelbreker. Ook dit jaar ziet het er niet zo goed uit voor de Borussen. Ze speelden vanmiddag 1-1 gelijk tegen het bescheiden Sigma Omolouc.

Over de start van de wedstrijd mocht Dortmund wel niet klagen. Na acht minuten spelen had Kringe de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Dortmund drukte door en kreeg wat kansen, maar was ongelukkig in de afwerking. De Tsjechen kregen amper iets voor mekaar. Geen nood, want Jan Koller werkte de bal vlak voor de rust voorbij zijn eigen doelman in doel en zo kon de ploeg uit Tsjechië met een onverhoopte 1-1 de rust in.

In de tweede helft had Dortmund doorlopend balbezit, maar de troepen van Bert van Marwijk deden daar bitter weinig mee. Voor de thuisploeg was het nu wel opletten geblazen voor de counters van Omolouc. Deze kwamen er in tegenstelling tot de eerste helft wel goed uit. Gescoord werd er echter niet meer.

Doelpunten Borussia Dortmund - Sigma Omolouc:
8' Kringe  1-0
44' Koller  1-1 (own goal)