Galatasaray vernedert KBHZ

bernie de vuyst

Erik Gerets heeft een goede beurt gemaakt met Galatasaray op Belgische bodem. De Turkse topploeg gaf tweedeklasser Beringen Heusden-Zolder een 0-10 pandoering.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was het klasseverschil duidelijk. Galatasaray trad dan ook aan met echte sterspelers zoals Hakan, Hasan, Ilic en Song. Na amper drie minuten stond het reeds 0-1 via een treffer van Cihan. Necati en Ilic zorgden voor de 0-3 ruststand.

In de tweede helft duwden de Turken het gaspedaal nog wat feller in. Umit Karan (2x), Sabri (2x) en Hasan Kabze (3x) zorgden voor een doelpuntenfestijn.

Nog een opmerkelijk feit: op het uur kreeg KBHZ-doelman Doumen rood nadat hij een doorgebroken speler neermaaide. Op aanraden van Gerets maakte de ref de rode kaart ongedaan. De thuisploeg had immers enkel de amper 15-jarige Opdebeeck als reservedoelman ter beschikking.