Barcelona te sterk voor Aarhus

Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft in een oefenwedstrijd met duidelijke 0-4 cijfers gewonnen van AGF Aarhus.  De Spaanse landskampioen maakte het verschil in de tweede helft.  Deco, de herstelde Larsson, Gabri en Maxi zorgden voor de vier treffers.

Barça stelde in de eerste helft teleur.  Rijkaard gaf onder meer Edmilson en Van Bommel een kans, maar beide middenvelders konden niet overtuigen.  AGF, dat nog geen punten haalde tijdens de eerste twee speeldagen in de Deense competitie, zorgde zelfs voor het eerste doelgevaar maar doelman Valdés liet zich niet verschalken.  Toch was het Barcelona dat op voorsprong kwam. Kort voor de rust tekende Deco, uitblinker in de eerste helft, voor het openingsdoelpunt.

Na de rust startte Rijkaard met zeven andere spelers en dat wierp zijn vruchten af.  Vooral het middenveld ging beter spelen door de inbreng van Xavi en Giuly.  Larsson, die 70 minuten op het veld stond, zorgde met een solo voor de 0-2.  AGF kon in de tweede helft niet meer doen dan achter de bal aanhollen en slikte nog twee doelpunten.  Gabri zette de 0-3 op het bord en Maxi legde de zware 0-4 eindstand vast.

Opstellingen:
AGF Aarhus: S. Rasmussen (77’ Borg), J. Soerensen, Lindrup, Frost, Grahn (64’ Mikkelsen), Gjesing, Sigurdsson, Arrieta (89’ M. Rasmussen), K. Kure (45’ J. Rasmussen), Hansen (45’ R. Kaagh), A. Kure, Dayyari (45’ A. Kaagh)

FC Barcelona: Valdés (45’ Jorquera), Damiá (45’ Belletti), Puyol (45’ Rodri), Oleguer, Sylvinho (45’ Van Bronckhorst), Van Bommel (45’ Xavi), Edmilson (63’ Maxi), Deco (45’ Gabri), Larsson (70’ Pitu), Eto’o (45’ Giuly), Iniesta

Toeschouwers: 20 000