Germ. Beerschot en Vitesse in evenwicht

Philippe Crols

Germinal Beerschot heeft gisteren 1-1 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse Vitesse. De thuisploeg speelde degelijk, maar scoren is en blijft zo moeilijk voor de Antwerpenaren.

Bij Germinal Beerschot kon men weer rekenen op Jurgen Cavens. Hij was door een blessure lang buiten strijd, maar stond er gisteren opnieuw. Diezelfde Cavens kreeg de beste kans voor de thuisploeg in de eerste helft. Helaas voor hem en Germinal Beerschot belandde zijn poging niet tussen de Nederlandse doelpalen. Ook spitsbroeder Julien was gevaarlijk, maar ook hij kwam niet tot scoren in die eerste helft. En Vitesse dan? Zij gaven een lesje in efficiëntie. Het was Knopper die op het half uur niet eens een goede kans nodig had om de 0-1 ruststand op het bord te zetten.

Na de pauze kregen de toeschouwers hetzelfde Germinal Beerschot te zien. Dat wil zeggen: veel goede wil, kansen creëren, maar ze niet binnen trappen. Bij de thuisploeg viel achteraan wel een positief puntje te noteren. Verdediger Lolo maakte immers een zeer sobere en solide indruk. In de blessuretijd werden de Antwerpenaren dan toch beloond. Prince Asubonteng, die vijf minuten eerder was ingevallen, scoorde en bezorgde Germinal Beerschot zo een verdiend gelijkspel.