KSK Maldegem moet de duimen leggen

Niko Van Eeckhout

KSK Maldegem heeft gisteren niet gekregen wat het verdiende tegen tweedeklasser Red Star Waasland.

Zowel KSK Maldegem en Red Star Waasland begonnen met hun basiselftal aan de wedstrijd. Bij Maldegem waren Delporte en Sabbe niet beschikbaar, Davy Braeckman stond terug onder de lat.
De eerste helft ging zeer gelijkopgaand met kansjes aan beide kanten. Notte werkte heel hard in de spits en Roels zorgde voor de goede aansluiting vanuit het middenveld.
Klasseverschil was er zeker niet te zien en de 0-0 ruststand was zeker terecht te noemen.

De tweede helft bleven Roels en N'Kunku in de kleedkamer en kwamen De Meester en Madou op het veld. Het systeem werd duidelijk aangepast en dat speelde Maldegem in het begin van die tweede helft duidelijk parten. Na 5 minuten kon Red Star op 0-1 komen via een doelpunt van Borlee. Even aangeslagen door de vroege tegengoal in die tweede helft kreeg KSKM er op enkele minuten nog 2 domme doelpunten bij. Daarmee stond het 0-3, veel te zware cijfers voor Maldegem.
Na een kwartiertje in de tweede helft begon het terug vlot te draaien bij KSK Maldegem. Aanvallend werd er terug gedreigd en een goal kon dan ook niet uitblijven. Alexander Morel kon de 1-3 van dichtbij binnentikken en even later mocht Hendik Reynaert vanuit de tweede lijn de oververdiende aansluitingstreffer binnenschieten, 2-3. De weg naar een verdiend gelijkspel lag open. KSK Maldegem bleef dreigen, maar moest door het risicovolle spel ook enkele counters toelaten van RS Waasland. Op eentje daarvan slikte Maldegem terug een te vermijden doelpunt. Kristof Arijs zette Kurt De Decker (al dan niet foutief) van de bal en tikte binnen.

Maldegem speelde zijn beste oefenpartij tot nu toe. Spijtiggenoeg werden er terug enkele te vermijden doelpunten weggegeven. Een gelijkspel had gezien het spelbeeld waarschijnlijk meer op zijn plaats geweest. De evolutie verloopt positief en dit is momenteel toch het belangrijkste feit.

Woensdag oefent KSK Maldegem een laatste keer voor de bekerpartij van zondag a.s. tegen Vilvoorde of Braine en dit op eigen veld tegen de West-Vlaamse eersteprovincialer Blankenberge.