"Wij zijn Europa niet binnengegaan door achterdeur"

"Wij zijn Europa niet binnengegaan door achterdeur"
Foto: © SC

Vrijdagmiddag vond op het Kiel een persconferentie plaats. De Kielenaars reageerden er op de Europese loting. Met Marseille werd een topper geloot, zowel sportief als financieel.

Blije gezichten deze vrijdagmiddag op het Kiel. Burgemeester Patrick Janssens, voor de verandering in een paars-geel-rood shirt, vatte het gevoel perfect samen. "Twee havens tegen elkaar, dat is speciaal. Maar geef toe dat Marseille op dat vlak niet tegen Antwerpen op kan." Sportief dan? "Ach, ik denk dat het de perfecte loting is. Een sprekende naam, en sportief toch niet onhaalbaar. Marseille is niet meer de ploeg die ze enkele jaren geleden was." Ook over de 0 op 9 in competitie was de burgervader optimistisch. "Ik heb de match op Anderlecht gezien, en ik zie weinig ploegen het mijn superfavoriet voor de titel zo moeilijk maken."

Trainer Marc Brijs toonde zich minder opgetogen. "Het is een zware loting. Het eerste gevoel was er een van onhaalbaarheid. Het is een mooie affiche, maar de kansen zijn zeer klein. Er spelen enkele goede spelers, Mendoza, Barthez, nog enkele anderen."

Bestuurslid Kesters moest zijn trainer tegenspreken. "Wij zijn niet via een achterpoortje de Uefa-beker ingeslopen hé. Nee, wij zijn de kampioen van de Belgische bekerstrijd. Marseille is maar via de Intertoto-beker doorgestoten. Wij willen Antwerpen op de kaart zetten."

Ook voorzitter Jos Verhaegen was opgetogen met de loting. "Financieel is een Duitse ploeg het beste. Maar ik ben tevreden met Marseille. En in Belgrado toonden we met Ekeren voor 70.000 man dat alles kan." De voorzitter benadrukte ook de opgang van de club. "We willen er hier een grote club van maken. En als ik het enthousiasme zie in en rond de club, dan lijkt ons dat te lukken."

Aanvoerder Cvitanovic haalde meteen het belang aan van de match tegen Gent. "Morgen gaat iedereen voor een plek in de ploeg vechten. Het is een moeilijke loting, maar ik was vooral bang van Rode Ster Belgrado. Dat was een goede ploeg." Ploeggenoot Messoudi had liever Grasshopper Zürich uit de urne zien komen. "Maar ik ben al altijd fan geweest van Marseille. Het is een ploeg met veel uitstraling." Ook Karel Snoeckx beaamde dat. "Maar het zijn goede spelers, al zijn ze misschien niet zo goed als team. Wij moeten het hen op die manier moeilijk maken."

Kennis van zaken heeft Jurgen Cavens. Op een blauwe maandag speelde hij  nog voor l'OM. "Ik ben er enkele keren ingevallen, en mocht een keer in de basis starten, toen scoorde ik ook. Het is toch een speciale club."

Verhaegen besloot de persconferentie met een kwinkslag. "Ach, als we deze ploeg niet aankunnen, hebben we niets in Europa te zoeken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties