Borgerhout wint ruim

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Borgerhout wint ruim
Foto: © SC

Nadat de beloften de Frameries-selectie een pandoering hadden gegeven met 9 – 0, viste coach Papanicolaou Kamal Belmhani en Karim El Moussaoui op voor het A-team. Karim Ayoyel speelde een sterke partij bij de beloften. Khalid Moussaoui keek geblesseerd toe uit de tribune. Zoubair El Bouchtati kwam 4 minuten voor het wedstrijdbegin toe, maar hij was toen al uit de belofteselectie afgevoerd. Papanicolaou startte met Sababti, Kazanza, Ajouaou en Fattah Aharchi ( ex-Frameries). In doel natuurlijk Morad Talhaoui die vorige week een bijzondere prestatie neerzette door voor het eerst sinds Borgerhout in Eerste Nationale speelt de “nul” op het bord te houden. Wetende dat klassedoelmannen als Marc Van de Caetsbeek , Thierry Rousseau en Johan Wouters in die 78 partijen onder de lat hebben gestaan geeft dit nog meer glans. ( Dank trouwens aan Rob van der Steen van de Zaalvoetbalkrant die ons hierop attent maakte!).

Deze basisploeg begon met heel veel inzet aan de wedstrijd, maar het scheidsrechtersduo had voordien al uitgemaakt ookvan zich te laten horen en trok in 28 seconden al 2 blauwe kaarten kwestie van de vaart wat uit de partij te houden. Borgerhout lukte een eerste fraaie combinatie na 1’39” toen Ajouaou Sababti wegstuurde maar Paggetta diens doelschot nog nipt in corner kon devieren.

Fattah Aharchi was vanzelfsprekend supergemotiveerd en in de 3de minuut slalomde hij zich door het centrum van de defensie. Hem afstoppen bleek alleen foutief te kunnen, maar de refs legden de bal buiten het doelgebied. Sababti voor de vrije trap dwang Paggetta opnieuw tot een sterke tussenkomst. Een persoonlijk actie van Ajouaou kon door Paggetta wat onzeker grabbelend in corner gewerkt worden. Borgerhout drukte de bezoekers tegen het doel en dit leverde na goed 4 minuten opnieuw een corner op.

Wat volgde was een fraaie combinatie van Fattah naar Marc Kazanza die de bal klaarlegde voor een inlopende Sababti. Hij lanceerde in één tijd een schot onhoudbaar hoog in het dak van Paggetta’s doel.


4de minuut: Ahmed Sababti: 1 – 0


Na dit vroege doelpunt bleef Borgerhout verweg de beter combinerende ploeg. In de 6de minuut bracht Kazanza de bal met een subtiele lob over de defensie bij Boujouh die zijn krachtig vluchtschot voorlangs zag gaan.

Na 7’26” lukte Ajouaou een schitterende passerbeweging op de rechterflank waarbij een bezoeker een fout op hem beging. Hij trok de bal uit een scherpe hoek voor doel en die ging via een bezoekend scheenbeen in doel. De ref besliste alsnog de foutbal toe te kennen en de goal werd niet toegekend.

Ruim 9 minuten duurde het voor Morad echt in actie mocht komen. Vlak voor hem dook Frederic Duponcheel op in een warrige fase en Morad moest zijn beste reflexen bovenhalen om het tegendoelpunt te verhinderen. Na 12 minuten noteerden we de 5de fout voor Borgerhout en in dezelfde minuut een eerste echte combinatie van Frameries die met een lob uitverdedigden. Youssef Atteri liep goed in de opening en zijn stifter spatte tegen het kruishout. Nog altijd in de 12de minuut pakte ook Frameries zijn 5de blauwe kaart voor een duwfout op de opnieuw vrijwel ongrijpbare Imad Ouriagli Adel. Een minuut later zette Imad op de linkse flank 2 verdedigers voor schut. Zijn breedtepas kon nog net iets gedevieerd worden zodat hij achter de mee opgerukte Kazanza over de zijlijn liep.

13’34” waren er gespeeld toen Frameries de bal hopeloos met de hand begon te spelen wat meteen de eerste 10meter vooraf ging.

Sababti maakte zich op voor die klus, maar Paggetta blokte af. Fattah Aharchi was als eerste bij de rebound en lifte de bal subtiel over de graaiende goalie.


13de minuut : Fattah Aharchi: 2 – 0


Na een kwartier viel ook aan de overzijde de eerste 10meter uit de kast. Benbouali liet zich blijkbaar uit het lood slaan door het lokale fluitconcert en trapte een metertje naast de staak.

In de 17de minuut verdedigde Kasmi uit met een pas over ruim 25 meter in de loop van Youssef Boujouh. In eerste instantie kon Paggetta nog hinderen maar de tweede prik van Youssef Boujouh ging in het doel.


17de minuut: Youssef Boujouh: 3 – 0


Frameries probeerde orde op zaken te krijgen met een time-out maar in de slotfase liet Borgerhout zich van zijn sterkste kant zien. De balcirculatie was beter dan ooit: snel en loepzuiver. Als een roofdier loerde de thuisploeg op de opening en na ruim 15 passen waarvan de meeste in één tijd kwam Boujouh op de linkse flank aan de bal. Hij trok opnieuw in één tijd strak voor doel in de loop van Ajouaou, die niet aarzelde om de kroon op het werk te zetten en 12 seconden voor affluiten de score verder uit te diepen.


19de minuut: Ahmed Ajouaou: 4 – 0


RUSTSTAND: 4 – 0


Borgerhout kwam uit de kleedkamer met de intentie de voorsprong te verdedigen eerder dan te blijven aanvallen en dan op een opdoffer te lopen. Dat betekende niet dat wanneer Sababti na 20 seconden de bal lekker voor de voeten geschoven kreeg hij geen pegel zou afvuren die Paggetta met een droomsave in corner moest werken.

Na 3 minuten rukte Sababti met de bal aan de voet geplakt op en Ismael Bousbaa kon dit niet aanzien en ging hem aan zijn shirt hangen. De ref besliste terecht geel te trekken. 2 minuten later lokte Fattah op de rand van het doelgebied een fout uit en ook Karime Boumedian kreeg een geel karton. Positief viel in die eerste fase voor Frameries enkel een schot van Bousbaa te noteren dat vanop rechts ver voorlangs zeilde. Youssef Boujouh brak even later snel uit met op links van hem Kasmi en rechts Ajouaou maar hij bleef te lang dreigen en moest dan zelf voor het schot gaan. Paggetta ging lang uitgestrekt naar de bal en verhinderde de forfaitcijfers.

Aan de overzijde liet men de ervaren Duponcheel even te veel ruimte en Morad moest al zijn talenten in een klasse redding steken om tegenscoren te verijdelen.

Een bizarre beslissing van ref Bultinck die oordeelde dat Fattah Aharchi vanop de bank mee aan het coachen was en hem hiervoor met geel beloonde. ( als dit het ordewoord was geweest tijdens bv. de finale van de play offs vorig seizoen dan had Action 21 Charleroi nooit landskampioen kunnen worden bij gebrek aan spelers op de bank !).

Dergelijke incidentjes zijn moordend voor de concentratie en nauwelijks een minuut later lag gebrek aan concentratie aan de basis van het tegendoelpunt. Een eenvoudige bal tussen verdediging en doelman wilde Morad in schoonheid afspelen terwijl een loeier in de tribune misschien een efficientere aanpak was geweest. Nu drong Allachi zich op en met een tipje van zijn voet kon hij de bal in doel laten hobbelen.


30ste minuut: Jamal Allachi: 4 – 1


Even sloeg twijfel toe in het thuiskamp toen ook nog een 5de fout werd geinkasseerd en we voor Ajouaou hierbij om onverklaarbare redenen ook nog geel mochten optekenen. Frameries had echter te weinig reserves in huis om in deze situatie het tij echt te doen keren. De schoten van Allachi misten in ieder geval overtuiging. Een nieuw schot van Sababti dwong de zoveelste corner af en even later lokte zijn dreigend oprukken een ‘de bezoekende blauwe kaart uit.

3 minuten voor het einde besloot een goed invallende Imad Ouriagli Adel op aangeven van Sababti nipt naast. De zenuwachtig acterende bezoekers stapelden de misverstanden en fouten nu snel op. Sababti pikte de bal op en ging alleen op Paggetta af. Hij bleef supercool en plaatste de bal naast de doelman net binnen het kader. Fraai doelpunt van een heel sterk acterende kapitein.


37ste minuut : Ahmed Sababti: 5 – 1


20 seconden later viel dan de eerste 10 meter in het voordeel van Borgerhout. Doelman Talhaoui die op training bewees hierin sterk te zijn besloot deze keer op Paggetta.

In de slotfase ging een zeer sterk spelende Youssef Boujouh op doel af. Adnan El Hafsi had geen ander dan een fout antwoord in huis en kreeg op zijn beurt geel en blauw.

Youssef ging zelf voor de 10meter. Hij plaatste de bal centimeters naast de staak buiten bereik van Paggetta.


39ste minuut: Youssef Boujouh: 6 – 1


Verder viel er niets meer te noteren.


EINDSTAND: zvc Borgerhout – Junkies Borinage Frameries: 6 – 1


Conclusies:


Borgerhout speelde een ijzersterke wedstrijd en bevestigde met brio het goede resultaat op de openingsdag in Brussel. Uitblinkers noemen is misschien anderen tekort doen, maar toch. Marc Kazanza speelde in verdedigend opzicht mogelijk zijn sterkste partij ooit bij Borgerhout: positioneel foutloos , supergeconcentreerd en 200 % gemotiveerd. Chapeau!

Sababti moest hiervoor niet veel onderdoen en voegde er bovendien 2 fraaie doelpunten aan toe. Hij groeit week na week beter in zijn rol van kapitein. Fattah Aharchi blijkt het killerinstinkt waarvoor we hem weghaalden in het verre Frameries niet vergeten te zijn. Youssef Boujouh zit in een bloedvorm en speelt zoals in zijn beste dagen maar nu ook met alleen het belang van de ploeg in het kopke. Ajouaou en Imad Ouriagli lijken met de bal aan de voet te kunnen doen wat ze willen. Bij Ajouaou merken we bovendien zijn gebetenheid om bij balverlies direct de druk op de tegenstander te zetten. Morad Talhaoui had vanavond voor een uitzonderlijke stunt kunnen zorgen door twee speeldagen op rij de nul te houden. Het doet nauwelijks wat af aan zijn klasse de voorbije weken. Kasmi, laat gestart met de voorbereiding om begrijpelijke redenen, heeft misschien nog een kleine achterstand, maar die wordt vooral zichtbaar door de vlucht vooruit van zijn ploegmaats. De andere spelers konden zich nog onvoldoende manifesteren om ze nu al te beoordelen.

Het loopt dus lekker, maar daarin zit ook een groot gevaar. De sportieve staf en het bestuur doen er goed aan de jonge selectie te wijzen op wie de tegenstanders waren: een slecht voorbereid Brussels en een onmondig Frameries ! Niet zweven dus maar wel genieten van de toch wel verbazende stand: Borgerhout leidt de competietie in Eerste Nationale Afdeling en bij de nationale beloften. Misschien kan Rob van der Steen eens opzoeken wie ons dit voordeed ?


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties