Futsal: Borgerhout wint in stijl

Anthony Van der Planken

Dit weekend stond in de hoogste zaalvoetbalcompetitie de tweede speeldag op het programma. De volgende resultaten vielen uit de bus:

Houthalen/Genk – Hasselt 4-4 (ruststand 1-1)

Deze burenstrijd leverde de 700 kijkers in een eivolle (te kleine) hal van Houthalen-Oost een onvervalste thriller op. Hasselt nam het initiatief, maar het was een heel gretig Houthalen dat eerst scoorde. De bezoekers kwamen langszij en lieten dan meer en meer het commando ontglippen. Een meer dan attente doelman Pans hield hen recht. Hij vermeed dat met 3-1 rusten geblazen werd.

Na de pauze kwam die 3-1 er dan toch. Hasselt was echter niet uitgeteld. Het kon rekenen op een uitmuntende El Morabiti. Twee hoogstaande nummertjes leverden de 3-3 op. Meer zelfs: toen Di Pasquale en Idlaasri mekaar hinderden, kon Ngarigota ontglippen en Nicaise de 3-4 schenken. Meer dan verdiend klom de thuisploeg echter nog langszij.

Doelpunten: 6’ Idlaasri 1-0, 7’ Nicaise 1-1, 21’ Fermont 2-1, 28’ Castellana 3-1, 29’ en 30’ El Morabiti 3-2 en 3-3, 30’ Nicaise 3-4 en 35’ Fermont 4-4.

Aartselaar – Lommel 2-4 (0-1)

Minicup was in de zone van de waarheid beter bij de les, het verdedigde met doelman Vandecaetsbeek als een rots in de branding uitermate sterk. “Blauw” werkte in hun nadeel. Plompen miste de eerste tienmeter, maar Aziz Jallal lukte de twee volgende wel (2-3) zodat na een “steal” van Philippens de winning goal er kwam via Corens.

Doelpunten: 17’ Merlino 0-1, 28’ en 35’ El Yahiaoui 0-2 en 0-3, 36’ en 38’ 10m. Jallal 1-3 en 2-3, 39’ Corens 2-4.

Koninksem – Gilly stopgezet  in 20’ (ruststand 1-1)

Seraing begon sterk tegen een op Duzgun na (huwelijk!) compleet Roam. ONU klom op voorsprong. Dirix stelde gelijk. Bij de rust begon de miserie. Door een hevige regenbui sijpelde het water via het dak op wel vier plaatsen binnen. Er werd 15 minutengepauzeerd, maar het bleef druppen zodat de scheidsrechters door de overmacht de wedstrijd staakten. Hij zal vrijdag 30 september opnieuw gespeeld worden.

Enghien – Brussels 3-5 (1-2)

De confrontatie na 2 seizoenen van de ex-tweedeklassers verliep optisch in het voordeel van de thuisploeg. Enghien kwam in een sterke tweede helft, na 0-2, 2-3 nog langszij, maar twee tienmeters voor de bezoekers maakten het verschil.

Doelpunten: 5’ Vergauwen 0-1, 6’ Bafdili 0-2, 17’ Brison 1-2, 28’ Volpe 2-2, 32’ 10m. Guiliano da Solva 2-3, 35’ El Makhoukhi 3-3, 36’ 10m. Joao Ferreira 3-4 en 37’ Vergauwen 3-5.

Morlanwelz – Antwerpen 5-3 (3-0)

Thuisdoelman Peres hield, ondanks twee Antwerpse tienmeters, met een glansprestatie de nul tot vijf minuten na de pauze. Antwerpen sloop tot 4-2 dichterbij. Tot “gouden schoen” Bezerra do Carmo met zijn tweede van de avond alle twijfels wegnam.

Doelpunten : 1’ De Vasconselos 1-0, 9’ Carnoli 2-0, 10’ Bettinho 3-0 , 21’ Liliu de Carvalho 4-0, 25’ Gessner 4-1, 35’ Bali 4-2, 36’ Bezerra 5-2 en 39’ I. El Haoual 5-3.

Borgerhout – Frameries 6-1 (4-0)

Borgerhout zet een heel andere seizoensaanhef neer dan vorig seizoen toen de ploeg maandenlang een degradatiekandidaat was. Ook tegen Frameries zette de ploeg een prima verrichting neer. Toen Ajouaou meteen na rusten de score tot 4-0 op dreef, was de wedstrijd gespeeld en kon men vrijwielend naar de volgende opdracht (vrijdag in Lommel opnieuw een vader-zoon duel van coach Nico (B.) en speler Petros Papanicolaou (L.)) toeleven.

Voor een uitgebreid verslag van deze wedstrijd, klik hier.

Doelpunten : 4’ Sababti 1-0, 13. A. Aharchi 2-0, 19’ Y. Boujouh 3-0, 25’ Ajouaou 4-0, 30’ Allachi 4-1, 37’ Sababti 5-1 en 10m. Y. Boujouh 6-1.