Analyse 3e Speeldag : Wielsbeke wint topper tegen Koekelare en wordt alleen leider

Marc Dawyndt
3e Speeldag : Wielsbeke wint topper tegen Koekelare en wordt alleen leider

Wielsbeke zette zondag Koekelare met simpele 3-0 cijfers opzij, mede dankzij 2 doelpunten van De Bels. Zo behoudt Wielsbeke het maximum van de punten en verliest Koekelare zijn eerste punten.Club Roeselare kon de 3 punten thuishouden tegen Blankenberge na een doelpunt in de 82’ van de ingevallen Hajaji (uitslag 1-0). Hiermee komt Roeselare op de 2e plaats met 7 punten.Na 20 minuten stond Knokke al 2-0 (2 doelpunten van Sinnaeve) voor tegen Izegem en deze voorsprong konden ze tot het einde behouden.Niettegenstaande Koksijde lange tijd tegen een sterker Avelgem kon standhouden, scoorde Avelgem na de rust toch redelijk vlot 3 maal (uitslag : 3-0)HO Oostende verloor thuis met 1-4 cijfers tegen Boezinge, die zo voor de eerste maal wonnen dit seizoen. HO Oostende eindigde de wedstrijd met 9 na rood voor Vanderleen en Goes. Voor Boezinge kon Lahaeye 3 maal scoren.In de derby Ieper – BS Poperinge werd het 3-3. Poperinge (die de hele 2e helft met 10 speelde na rood voor Couckhuyt) kon 1-3 uitlopen, maar Houthoofd (Ieper) hield zijn ex-ploeg in de slotfase van de overwinning met twee doelpunten. Zwevegem stond bij de rust 1-0 voor tegen Eernegem, maar na de rust kon Eernegem 7 keer scoren (3x Stellamans) nadat op het einde van de eerste helft Zwevegem tot 10 werd herleid door rood voor Samyn.Oostkamp kon mede dankzij een sterke 2e helft met 3-1 winnen tegen Kortrijk Zo blijven Kortrijk en Zwevegem op 0 punten steken na 3 speeldagen.Topschutters :3 : Lahaeye (Boezinge), Houthoofd (Ieper), Sarrazyn (Koksijde), Rotsaert (Oostkamp), De Bels (Wielsbeke), Stellamans (Eernegem)