Futsal: Borgerhout onderuit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Futsal: Borgerhout onderuit
Foto: © SC

Man van de match bij de beloften was ongetwijfeld arbiter Eddy Schrijvers. Hij liet toe dat gedurende 50 minuten naar alles getrapt werd dat bewoog en greep pas in de 37ste minuut naar een gele kaart waar rood op zijn plaats was geweest. Houthakker van dienst was toen iemand van Lommel. De partij gleed toen al langer weg naar het slop net als de spelers trouwens die op een spekglad parket nauwelijks het evenwicht wisten te bewaren.

De gefrustreerde bezoekers lieten zich dan nog op de kast jagen en een treiterend weggetrapte bal kostte kapitein Ayoyel een tweede gele en dus een rode kaart. Ook tegen 3 veldspelers kon Lommel niet veel inbrengen. De partij eindigde op 1 – 7, maar sprankelend futsal hadden de toeschouwers zeker niet gekregen.
Het leek wel of de toon in die eerste match gezet was voor de verdere avond.

Borgerhout kon uit een volledige kern putten en dat bracht Talhaoui, Sababti, Ajouaou, Boujouh en Aharchi aan de aftrap. Lommelcoach Nieddu koos voor Marc Vandecaetsbeek, De Wit, Petros Papanicolaou, Merlino en Corens. 
Er waren maar 20 seconden gespeeld toen Tim De Wit op de flank in balbezit kwam en hij zijn verdediger kon afschudden dankzij Papanicolaou die met een stapje opzij de Borgerhoutse verdediger de weg versperde. De Wit kreeg een vrije schietkans net binnen het doelgebied. Hij plaatste zijn schot laag in de hoek en Talhaoui was kansloos. Normaal is zo’n “screen” ( overgewaaid uit het basketbal ) altijd fout in het Futsal en als de speler die de screen zet nog in beweging is om de botsing uit te lokken gaf oa Perry Gautier daar al geel voor. Vanavond keek men de andere kant op.

Borgerhout liet de kop niet zakken en trok in de tegenaanval. De jonge Ajouaou dolde op de linkerflank met zijn verdediger en dat bracht hem oog in oog met Vandecaetsbeek. Vandecaetsbeek koos voor de zekerste oplossing en pakte Ajouaou bij de benen. De bal hobbelde naast de staak over de achterlijn en Ajouaou belandde met zijn hoofd in het zijnet.

54 seconden weggetikt en geen reactie van de refs. Fout fluiten op die plek in het doelgebied zou logischerwijs rood betekenen voor de Lommelse doelman.

Borgerhout bleef in die aanvangsfase het meest in balbezit, maar de potige defensie en de aartsgevaarlijke uitbraken van Lommel telkens met de lange bal naar de diepe man en terugleggen zorgden voor aarzeling bij de bezoekers. 
Na 5 minuten toch een kansje voor Sababti na een corner, maar zijn doelschot ging nipt naast.
Na 8 minuten ook aan de overzijde een kans voor Corens die goed afhaakte maar op Morad Talhaoui knalde.

Opnieuw Corens zorgde voor gevaar bij een uitbraak na Borgerhouts balverlies. Deze keer belandde zijn trap in het zijnet. Na ruim 10 minuten ging Kasmi een afvallende bal op de eigen helft recuperen voor hij over de zijlijn zou buiten gaan. Op de spekgladde parket gleed hij onderuit naast het terrein, maar de bal bleef binnen. Nouredine El Yahiaoui lag op de loer, pikte de bal op en mocht alleen op Talhaoui af. Morad op het verkeerde been gezet kon zich een tweede keer omdraaien.

Nog gaf Borgerhout zich allerminst gewonnen maar het was duidelijk dat dit geen echte topdag zou worden. De scherpte van de 2 vorige partijen was er nu minder en de gretigheid om in duel te gaan ontbrak.

In de 11de minuut weer een schot uit de tweede lijn van Sababti maar Vandecaetsbeek pakte klemvast. Seconden later aan de overzijde een corner ingeleverd bij El Yahiaoui maar Morad Talhaoui redde met klasse. Nog een halve minuut later kaatste Tim De Wit met Nait Oukhedou en om Tim’s trap te pareren moest Talhaoui alle talent uit de kast halen.

Kamal Belmhani was pas seconden op het terrein of hij sneed al naar binnen om dan een pegel met links af te vuren maar de bal ging over het kader.

Na goed 13 minuten leek Chris Corens zich in een onmogelijke positie te hebben laten drummen maar van bijna op de achterlijn schoot hij toch nog op doel en dit verraste Talhaoui bij de eerste paal volledig.
Ondanks het stevig verdedigen van Lommel, was het Borgerhout dat in de 14de minuut een 5de blauwe kaart incasseerde. Ook het gevaar van de 10meter loerde dus gedurende bijna 6 minuten.

Ajouaou zette nog eens wat moois op via de flank maar Vandecaetsbeek ranselde de poging in corner. Aan de overzijde had Petros Papanicolaou een harde knal in de voet maar zijn schot ging naast.
Na 17 minuten zette Fattah Aharchi een van de schaarse individuele acties op ( het gladde parket maakte dit ook onmogelijk trouwens). Vandecaetsbeek was verslagen maar op de doellijn werd de bal nog weggeveegd.

Na 18 minuten een zoveelste trap en deze keer bleef Ajouaou liggen. Hij werd van het terrein gedragen voor verzorging.
Nouredine El Yahiaoui hoefde 15 seconden later niet van het terrein gedragen te worden. Bij kunstduiken blesseert men zich niet. Hier zag de ref nochtans wel een fout en dus een 10meter. Specialist van het huis Merlino achter de bal en hij plaatste de bal hard en precies laag in het hoekje.
In de slotfase brak dezelfde Merlino nog eens snel uit maar hij koos te snel voor het schot en kon zo Morad niet echt in verlegenheid brengen.

Ook na de pauze en de logische pep-talk bleef Borgerhout kiezen voor offensief futsal liever dan de schade te gaan beperken en voor het doelgebied een zwarte muur op te trekken. Ajouaou geraakte niet tijdig verzorgd. Papanicolaou stuurde Karim El Moussaoui, Boujouh, Sababti en Kazanza met Talhaoui in doel het terrein op. Nieddu hield zijn vertrouwde basis op het veld. Borgerhout claimde in de aanvangsfase het meeste balbezit maar de eerste tegenprik kwam na bijna 2 minuten opnieuw van Chris Corens. Karim El Moussaoui miste zijn entree niet door met 2 man op de hielen toch nog tot een fraai schot te komen. Vandecaetsbeek moest er opnieuw een corner op toestaan.

Een klein moment van concentratieverlies bij Borgerhout en Merlino kon een pas onderscheppen en alleen op doel gaan. Deze keer lukte het hem wel om Talhaoui te verschalken. Meteen stonden er forfaitcijfers op het bord.

Welke formule Borgerhout ook probeerde, de chemie ontbrak steeds.
Na goed 5 minuten stond (bijna) alle jonge geweld zelfs even samen op het terrein met 5 spelers onder de 21: Ouriagli Adel, Sababti, Moussaoui, Ajouaou en Talhaoui. De balvaardige Imad slalomde zich na goed 7 minuten in het strafschopgebied en werd daar aangetrapt. De ref floot, maar in het nadeel van Borgerhout. Kapitein Sababti vroeg om uitleg, maar kreeg prompt een gele kaart onder de neus.

Seconden later belandden Khalid Moussaoui en Tom Vandervee samen glijdend naast het terrein. Terwijl Moussaoui snel wilde recht krabbelen trok Vandervee hem bij het shirt terug op het parket. Aanleiding voor de scheidsrechter om beide spelers op geel te trakteren.
In de 29ste minuut lukte Khalid Moussaoui een schot uit de tweede lijn dat lichtjes werd afgebogen en zo Vandecaetsbeek verraste.

20 seconden later greep Petros Papanicolaou wel bijzonder enthousiast in om Fattah uit te schakelen, maar het bleef bij een blauwe kaart.
Na 31 minuten zette Ajouaou nog eens een actie op maar met 3 man torpedeerden de Lommelse verdedigers deze solo langs achter. Opnieuw zag het duo Gillis –Thoelen hierin geen fout. 
Met de moed der wanhoop koos Borgerhout voor een vliegende doelman. Sababti hees zich in een extra shirt, maar al bij de eerste wissel werd centraal balverlies geleden en kon Tim De Wit van bijna op de middellijn op het lege doel schieten en dit secuur genoeg voor de 6de treffer van de avond.

3 minuten later deed Merlino hetzelfde nog eens over maar nu van op de eigen helft.
Borgerhout moest de 40 minuten natuurlijk vol maken. Een geprikkelde Kasmi brak snel uit over de rechtse flank, maar zijn schot werd opnieuw door Vandecaetsbeek in corner gewerkt. In de 37ste minuut werd Boujouh neergemaaid op de rand van het doelgebied. Deze fout werd wel bestraft. Boujouh, zelf achter de vrije trap, legde de bal goed in de loop van Kasmi en die schoot door het pak in doel.

In de slotfase probeerde Sababti op aangeven van Kasmi nog Vandecaetsbeek te verrassen maar die stond niet meer dan een corner toe.

SAMENSTELLING MINICUP LOMMEL:

Marc Vandecaetsbeek (doelman), Kristof Jansen (doelman), Tim De Wit (kapitein) Othman Haddouti, Chris Corens, Petros Papanicolaou, Karim Nait Oukhedou, Tom Vandervee, Antoine Merlino, Bryan Pereira, Nouredine El Yahiaoui, Erwin Maes.

Coach: Carmelo Nieddu

SAMENSTELLING ZVC BORGERHOUT:

Morad Talhaoui (doelman ), Tim Van Aeken (doelman), Ahmed Sababti (kapitein), Abdelfattah Aharchi, Mohamed Kasmi, Ahmed Ajouaou, Marc Kazanza, Youssef Boujouh, Khalid Moussaoui, Kamal Belmhani, Karim El Moussaoui en Imad Ouriagli Adel.

Coach: Nico Papanicolaou Assistant-coach: Farid Achalhi

SCHEIDSRECHTER: Dhrn. Gillis en Thoelen


Kaarten:

16de minuut: Morad Talhaoui : geel
25ste minuut: Youssef Boujouhi: geel
25ste minuut: Ahmed Sababti: geel
26ste minuut: Tom Vandervee: geel
26ste minuut: Khalid Moussaoui: geel


Verslag : Chris Peeters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties