Vandaag feestdag in Togo, Angola in extase

Ward Bollen
| 0 reacties
Vandaag feestdag in Togo, Angola in extase
Foto: © SC

Angola en Togo zijn twee van de verrassende WK-deelnemers volgend jaar in Duitsland. In Togo riep de president vandaag zelfs uit tot een nationale feestdag. Iedereen heeft vrijaf omdat de nationale ploeg zich zaterdag kwalificeerde voor het WK. Meer naar het zuiden, in Angola, ging de hele natie uit de bol.

Lege bier- en whiskyflessen in de straten van de hoofdstad Luanda zijn het bewijs van een feestelijk weekend in Angola. 27 jaar lang kende Angola de gruwel van burgeroorlog die meer dan 1 miljoen slachtoffers eiste en nagenoeg de hele infrastructuur van het land verwoestte. Dagblad Jornal de Angola titelde: "It's the World Cup" en plakte er nog eens 16(!) pagina's achteraan. President Jose Eduardo dos Santos noemde de kwalifcatie één van de allergrootste dromen die uitkomt voor Angola. De staat overhandigde de voetbalbond meteen 150.000 dollar. De regering wil dat de spelers zich goed voorbereiden op het WK en geen slecht figuur slaan. 

In Togo kwamen 30.000 mensen op straat toen de delegatie terugkwam uit Congo-Brazzaville na hun 2-3 zege. President Faure Gnassingbe was zo euforisch dat hij meteen iedereen een verlofdag toekende op maandag, vandaag dus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties