'Wat Vanden Stock zegt is flauwekul'

'Wat Vanden Stock zegt is flauwekul'
Foto: © SC

Het idee van Roger Vanden Stock om bondsvoorzitter te worden en een inkrimping van de hoogste afdeling in te voeren van 18 naar 14 clubs is bij vele voorzitters in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vragen zich openlijk af of Vanden Stock Anderlecht of België wil helpen.

Elf van de zeventien overige eersteklassers schieten het plan af. Club Brugge en Zulte Waregem wensen geen standpunt in te nemen. Alleen Standard, Genk, Gent en Charleroi zijn voorstander. Ook het feit dat Vanden Stock het voorzitterschap bij Anderlecht en de KBVB zou willen combineren wordt afgedaan als "waanzin". Dit zou de speculaties alleen maar vergroten volgens sommige andere clubbestuurders. Germinal Beerschot reageert verbolgen: "Dit is onzin. Er zouden twintig ploegen moeten zijn, zoals in Engeland. Afslanken maakt de competitie niet sterker. Alles begint bij de jeugdopleiding en de steun van de overheid", aldus Verhaegen

"Dat het niveau beter zou worden, is flauwekul. In andere landen bleek al dat inkrimping negatief kan werken", voegde Frans Van Hoof van Beveren daaraan toe. Roland Duchâtelet van Sint-Truiden is het daar roerend mee eens: "De koek wordt niet onder minder ploegen verdeeld. De koek wordt gewoon kleiner. Bovendien zullen we fans verliezen. Het lijkt me geen goed idee Roger Vanden Stock te kiezen. We hebben nood aan meer professionalisme, bij voorkeur een voorzitter met een neutrale visie." Zo denkt ook Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht er over: "Wat wil Vanden Stock? België helpen? Of Anderlecht helpen?" Zulte Waregem prefereert een onafhankelijke voorzitter met een duidelijke visie. 

Het ziet er dus niet naar uit dat Vanden Stock op veel steun kan rekenen bij z'n kandidatuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties