Futsal: Forcom haalt stevig uit

Anthony Van der Planken

Koninksem – Houthalen/Genk 2-5 (0-3)

De confrontatie van de slechtste verdediging met de beste aanval werd niet het verwachte makkie. De Tongerse neofieten toonden dat op karakter ook een betere ploeg niet bij voorbaat een gezondheidswandeling kan programmeren. Het werd niettemin voor rusten al 0-3. HG ging nonchalant doen en dat leidde tot spanningen. Ze leverden tweede doelman Swerten op de valreep nog rood en coach Vroonen de verwijzing naar de "hoek" op. Uiteindelijk werd de zege van Houthalen/Genk pas echt een feit toen in de slotminuut Idlaasri met de 2-5 de debatten sloot.

Doelpunten: 5’ Fermont 0-1, 14’ en 19’ Hulshorst 0-2 en 0-3, 23’ Bijloos 1-3, 37’ Hulshorst 1-4, 38’ Lukubika 2-4 en 40’ Idlaasri 2-5.

Lommel – Brussels 4-3 (1-0)

Minicup zette meteen zoveel druk dat Brussels kreunde onder de mokerslagen, maar doelman Morant hield zijn heiligdom ongeschonden. Midden de eerste helft kwam er meer evenwicht. Toch werd het in die periode 1-0 toen Vandervee 12 seconden voor rusten een punter loeiend hard in het dak van het doel trapte.

Meteen na rusten maakte Minicup het verschil, maar Brussels bleef verbeten strijden. Zo bleef de spanning na 3-1 en 4-2 intact, maar de 4-3 viel voor de overgelukkige thuisploeg te laat.

Doelpunten: 20’ Vandervee 1-0, 27’ El Yahiaoui 2-0, 32’ Nait Oukhedou 3-0, 35’ Aranha 3-1, 36’ Papanicolaou 4-1, 37’ Da Silva 4-2 en 40’ Vergauwen 4-3.

Hasselt – Borgerhout 3-3 (2-1)

Hasselt leek op vlotte winst af te stevenen toen twee sleepbewegingen van de Nederlanders Vanenburg en El Morabiti velen van de 650 toeschouwers op de tribunes binnen de halve minuut in vervoering brachten. Midden de eerste helft prikte Borgerhout succesvol tegen en meteen na rusten hing Kasmi de bordjes in evenwicht. Toen Kazanza vervolgens een wringende Nicaise onderuit liep, moest Borgerhout met drie verder (rood voor Kazanza). In de slotseconden van de straftijd lukte Vanenburg de 3-2. Meer dan gerechtigheid geschiedde toen Samir El Haoual (ex-Borgerhout) een strakke voorzet in eigen doel verwerkte (3-3).

Voor een uitgebreid verslag van deze partij, klik hier.

Doelpunten: 7’ Vanenburg 1-0, 7’ El Morabiti 2-0, 10’ Ajouaou 2-1, 23’ Kasmi 2-2, 31’ Vanenburg 3-2 en 37’ El Haoual (o.g.) 3-3.

Antwerpen – Frameries 12-3 (2-2)

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Forcom een vlotte zege zou behalen. Na 2-0 kwamen de Junkies immers terug tot 2-2. In de eerste minuten van de tweede helft sloeg Antwerpen de bezoekers echter knock-out. Eerst scoorde Zico tweemaal. Uitblinker Bachar lukte weinige tellen later een zuivere hattrick (7-2). De match was gespeeld. Antwerpen speelde Frameries gewoon van het kastje naar de muur en kwam uiteindelijk nog tot een dozijn treffers.

Doelpunten: 5’ Bachar 1-0, 6’ Bali 2-0, 11’ El Hajami 2-1, 17’ Benbouali 2-2, 21’ Zico 3-2 en 4-2, 21’, 22’ en 28’ Bachar 5-2, 6-2 en 7-2, 28’ Zico 8-2, 31’ Farella 8-3, 32’ El Haoual 9-3, 34’ Bali 10-3, 35’ Gessner 11-3 en 40’ Verschueren 12-3.

Gilly – Aartselaar 1-3 (1-0)

Al op de zesde speeldag stonden met Seraing en Aartselaar twee van vier nieuwkomers in eerste klasse in een zespuntenwedstrijd tegenover mekaar. De eerste helft kwam op rekening van de thuisploeg, die al na drie minuten op voorsprong klom via Buscaino. Die 1-0 bleef een half uur lang op het bord tot midden de tweede helft Seedo de juiste voorzet gaf en Vercauteren kon gelijkstellen. Seraing trachtte nog tegen het getij in te roeien. Dat leek te lukken tot Vercauteren op de solotoer trok en de 1-2 aantekende. Aartselaar had gewonnen spel. Zeker toen Jaffal er nog 1-3 van maakte.

Doelpunten: 3’ Buscaino 1-0, 29’ en 38’ Vercauteren 1-1 en 1-2, 38’ Jaffal 1-3.

Châtelet – Enghien 9-0 (2-0)

Arenberg hield in Châtelet goed stand. De thuisploeg beheerste het vertoon, maar kon enkel midden de eerste helft de stand openen. In de slotminuut van de tweede helft dreef een bedrijvige Laarissi de stand tot 2-0 op. Dat doelpunt betekende de genadeslag voor de gehavende bezoekers. De tweede doorgang werd echt een lijdensweg die net niet eindigde bij dubbele cijfers terwijl Cragnaz de nul hield en André Vanderlei gewoon deed wat hij wilde. Onder meer tal van assists uit zijn pantoffel toveren en zijn jonge maats Chaibai en Neukermans laten scoren.

Doelpunten: 10’ en 19’ Laarissi 1-0 en 2-0, 21’ Chaibai 3-0, 25’ en 30’ Neukermans 4-0 en 5-0, 32’ Chaibai 6-0, 34’ Vanderlei 7-0, 34’ Chaibai 8-0 en 35’ Vanderlei 9-0.