Eersteklassers sneuvelen in de beker

Philippe Crols

Woensdagavond stonden er nog acht wedstrijden in het kader van de DFB-Pokal op het programma. Dinsdag hadden nagenoeg alle eersteklassers veel moeite om zich te plaatsen en vandaag was dat niet anders.

Hertha Berlijn - Borussia Mönchengladbach  3-0

Voor de Belgen van Borussia Mönchengladbach is het bekeravontuur al afgelopen. De tegenstander uit de Duitse hoofdstad was een maatje te groot. Fathi had de thuisploeg na een dik halfuur al op voorsprong gebracht. Net na rust bracht Cairo de 2-0 op het bord en in de slotfase zorgde Marx ervoor dat Berlijn makkelijk verder mag bekeren.

Hamburg - Leverkusen  3-2

De topaffiche van deze tweede bekerronde leverde ook het gehoopte spektakel op. Al na drie minuten had Berbatov de bezoekers op voorsprong gebracht. Na rust brak de wedstrijd pas goed los en luidde onze landgenoot Daniël Van Buyten de ommekeer in. Hij scoorde tien minuten na rust de gelijkmaker. Een paar minuten later stond de thuisploeg al op voorsprong na een doelpunt van Berbatov. Tien minuten voor tijd leek Basturk nog verlengingen te gaan afdwingen voor Leverkusen, maar een minuut later schoot Wicky zijn ploeg alsnog binnen de negentig minuten naar de derde bekerronde.

Bielefeld - Cottbus  2-1

Bielefeld is zo één van die eersteklassers die het alles behalve gemakkelijk had tegen een club uit een lagere divisie. Gomez had de tweedeklasser al na tien minuten op voorsprong gezet. Na twintig minuten spelen maakte Kontzel gelijk. Diezelfde Kontzel maakte op het uur de 2-1. Door zijn twee doelpunten mag Bielefeld dus een ronde verder, want het bleef 2-1.

Hansa Rostock - Stuttgart  3-2

Stuttgart had het niet alleen moeilijk tegen een lager geklasseerde club, het vloog er zelfs uit tegen tweedeklasser Rostock. Na twee minuten spelen zag het er nochtans goed uit voor de bezoekers, want Hitzlsperger had Stuttgart op voorsprong gebracht. Twintig minuten later zag het er al heel wat minder uit. Doelpunten van Schied en Prica zorgden ervoor dat de thuisclub de leiding nam. Net voor rust scoorde Arvidsson zelfs de 3-1. De late tegentreffer van Ljuboja in minuut 82 is enkel en alleen nog goed voor de statistieken, want Rostock bekert voort.

Kickers Offenbach - Karlsruhe  2-1

Offenbach - Karlsruhe was een duel tussen twee tweedeklassers. Turker bracht de thuisploeg na 25 minuten op voorsprong. Na een halfuur verdubbelde Worle de score voor Offenbach. Het tegendoelpunt van Masmanidis in minuut zeventig bleek achteraf niet meer dan een eerredder te zijn, want het bleef bij die 2-1.

München 1860 - Duisburg  3-2

Duisburg is de volgende eersteklasser die de derde bekerronde niet gehaald heeft. München 1860 won na een spannende wedstrijd met 3-2. Veel spanning leek er nochtans niet meer te gaan komen na 45 minuten spelen. Shao en Lehman hadden immers al voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Twintig minuten na rust was de stand weer in evenwicht. Anfang en Lottner zorgden voor de 2-1 en de 2-2. Net voor het verstrijken van de negentig minuten schoot Vucicevic de thuisploeg toch nog naar de derde ronde.

Osnabruck - Mainz  2-2 (na verlengingen) en 2-4 na strafschoppen

Eersteklasser Mainz haalde het wel, al ging dat niet zonder moeite. Na vijf minuten was er al twee maal gescoord. Romulo bracht de eersteklasser na twee minuten spelen op voorsprong, maar amper twee minuten later had Reichenberger de thuisploeg al weer op gelijke hoogte gebracht. Osnabruck leek te gaan stunten en stond tot tien minuten voor tijd 2-1 voor dankzij een doelpunt van Feldholff. Tien minuten voor tijd scoorde Mainz dus echter tegen via Ruman. Binnen de negentig minuten werd er niet meer gescoord en dus kwamen er verlengingen. Ook daarin werd er niet gescoord. Strafschoppen moesten dus uitsluitsel brengen. Mainz verprutste geen enkele elfmeter en ging dus verder.

Aue - Bayern München  0-1

De leider uit de Bundesliga mag ook een ronde verder, maar fier hoeft en mag het absoluut niet zijn. Tweedeklasser Aue kreeg pas na 80 minuten de 0-1 om de oren. Michael Ballack was eens te meer de man die zijn club uit een benarde situatie wist te redden.