Troussier mag het nu in Marokko proberen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Troussier mag het nu in Marokko proberen
Foto: © SC

De Franse trainer Philippe Troussier is de nieuwe bondscoach van Marokko. Hij is de opvolger van Badou Zaki. Die nam vorige week ontslag nadat hij er niet in geslaagd was de Leeuwen van de Atlas naar het WK van volgend jaar in Duitsland te loodsen.

De 50-jarige Troussier zal niet alleen de A-selectie, maar alle selecties onder zijn hoede hebben. De eerste opdracht van de Fransman is Marokko naar een succes te gidsen tijdens de Afrika Cup, dat in januari in Egypte wordt gespeeld.

Het is niet de eerste keer dat Troussier als bondscoach aan de slag gaat. Marokko wordt al zijn zevende klus. Op het WK 2002 had hij gastland Japan onder zijn hoede en in 1998 op het WK in Frankrijk stond hij aan het hoofd van de Zuid-Afrikaanse selectie. Verder was hij ook al selectieheer in Qatar, Ivoorkust, Burkina Faso en Nigeria. Ook was hij al trainer bij enkele clubs. Zijn laatste ploeg was Olympique Marseille, maar ook ASEC Abidjan en de Marokkaanse clubs CA Rabat en FUS Rabat prijken op zijn curriculum. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties