Warm onthaal voor Milan en Chelsea

Harald Berings
| 0 reacties
Warm onthaal voor Milan en Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan weer enkele topaffiches op het programma in de Champions League. PSV ontvangt thuis AC Milan, topfavoriet Chelsea trekt naar Betis. FC Porto gaat op bezoek bij Inter, en Real Madrid probeert de goede lijn van de derde speeldag door te trekken in Trondheim.

POULE E

Poule E is de groep van AC Milan, favoriet op de eindzege, en PSV Eindhoven, vorig jaar dé revelatie van het kampioenenbal. Vanavond zijn de Nederlanders in het eigen Philipsstadion de gastheer voor een heruitgave van de halve finale van vorig jaar. Toen won PSV met 3-1, maar de goal van Ambrosini in blessuretijd betekende de uitschakeling voor de dappere Eindhovenaren.

Beide teams komen met een goed gevoel aan de aftrap: terwijl PSV, dankzij een prachtige goal van Ibrahim Afellay, de maat nam van FC Twente, won Milan de topper tegen Juventus met 3-1. Scheidsrechter voor vanavond is de ervaren Engelsman Graham Poll.

De andere wedstrijd in poule E gaat tussen Schalke 04 en Fenerbahce. Zoals sterspeler Nicolas Anelka deze week al aangaf móet Fenerbahce een punt pakken in Gelsenkirchen. Aanvallen is dus de boodschap, en trainer Christophe Daum zal wellicht met Anelka én Tuncay Sanli voorin spelen. Twee weken geleden eindigde Fenerbahce-Schalke nog op 3-3, na een onwaarschijnlijke flater van de Turkse doelman Volkan. De ongelukkige keep staat vanavond opnieuw onder de lat in de Arena Auf Schalke. De Turkse kampioen moet haar goudhaantje Alex vanavond missen door schorsing. Maar ook bij Schalke ontbreekt er met Larsen een belangrijke pion, ook Rafinha en Poulsen zijn onzeker.

POULE F

Olympique Lyon is met negen op negen nog steeds leider in groep F. Bij thuiswinst tegen Olympiakos Piraeus zijn de Fransen, met nog twee speeldagen voor de boeg, zeker van kwalificatie. 

Alles wijst erop dat Lyon die zekerheid ook zal verwerven vanavond: in de Ligue 1 loopt alles gesmeerd (in de laatste twee wedstrijden scoorde Lyon vijf keer, en kreeg het geen enkel doelpunt tegen), en het Olympiakos van Trond Sollied zwalpt doorheen de Griekse competitie: het verloor in oktober van PAOK Saloniki en OFI Kreta. Bij de Grieken hopen ze op de terugkeer van sterspeler Rivaldo om de ploeg weer op de rails te krijgen.

Real Madrid trekt na de overtuigende 4-1 zege in het eigen Bernabeu naar Rosenborg. In het Lerkendalstadion werd al eens verloren: op de tweede speeldag kwam leider Lyon met 0-1 winnen. In Madrid kwam Rosenborg verrassend vroeg aan de leiding, maar nadien buigden onder andere David Beckham (met een heerlijke vrije trap) de achterstand om naar een ruime zege. Benieuwd of Real Madrid haar tweede plaats vanavond kan veiligstellen, of op gelijke hoogte komen met Lyon.

POULE G

Anderlecht
trekt vanavond naar Anfield Road en Liverpool, voor de vierde speeldag in de Champions League. Bij Sporting ontbreken uitblinkers Vincent Kompany en Anthony Vanden Borre, Tihinen en Juhasz raken wel speelklaar. Bij de Reds keert Steven Gerrard terug uit blessure, hij was er niet bij in het Astridpark. Een uitgebreide voorbeschouwing vindt u elders op Voetbalkrant.com.

Real Betis probeert thuis de wedstrijd van de laatste kans te winnen. Een makkie wordt dat zeker niet, want de tegenstander van vanavond is Chelsea. De Blues speelden de Spanjaarden in de heenmatch volledig naar huis, maar raakten in eigen land op de sukkel. Een gelijkspel en eerste puntenverlies tegen hekkensluiter Everton, en de uitschakeling in de League Cup tegen Charlton Athletic toonden aan dat ook Frank Lampard en co slechts mensen zijn. 

José Mourinho zag geen reden tot paniek: enige wijziging ten opzichte van de vorige speeldag is de terugkeer van Petr Cech onder de lat. Real Betis, 17e in de Primera Division, moet linksachter Fernandéz en vrije trap-specialist Assunçao missen door een blessure.

POULE H

Opnieuw D-Day voor FC Porto. In het Estadio Dragão werd dan wel gewonnen van leider Inter, toch bleef Co Adriaanse met zijn ploeg onderaan de groep bengelen. De drie punten pakken in een leeg San Siro is dus de doelstelling. Porto beleeft niet zo'n goede herinneringen aan dat stadion: vorig jaar werd het met 3-1 uitgeschakeld in de tweede ronde van het kampioenenbal.

Inter kon al twee speeldagen lang niet meer winnen in de Serie A: dit weekend werd er gelijkgespeeld op het veld van Sampdoria. Ook Porto kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Sétubal. De Draken tellen nu al vijf punten achterstand op leider Braga.

De andere wedstrijd zal beslissen wie in de race blijft voor de tweede plaats in de groep. Artmedia Bratislava gaf blijk van vertrouwen in de Champions League, na de overwinning in Porto en het gelijkspel in Glasgow. Vanavond speelt Artmedia haar tweede thuiswedstrijd, maar de komst van de Glasgow Rangers komt ongelegen: dit weekend werd verloren van SCP Ruzomberok (1-0). Maar ook de Rangers konden al twee weken lang niet winnen, dit weekend werd het 1-1 tegen CT Inverness.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties