Jestrovic wil transfer redden

Philippe Crols
| 0 reacties
Jestrovic wil transfer redden
Foto: © SC

Nenad Jestrovic mocht afgelopen dinsdag niet al te lang meespelen in de wedstrijd tegen Liverpool. De spits van Anderlecht kreeg van scheidsrechter Kim Milton Nielsen een rode kaart voor racistisch gedrag. Jestrovic wil echter bewijzen dat hij niets racistisch gezegd heeft. 

Volgens Momo Sissoko heeft Nenad Jestrovic zich wel degelijk racistisch uitgelaten tegenover hem. Jestrovic zou 'fuck you, black' geroepen hebben. De Serviër zelf houdt het bij 'fuck you, man'. Uit de beelden kunnen we afleiden dat de eerste twee woorden zeker gezegd zijn, maar wat was nu dat derde woord? De spits van Anderlecht wil er alles aan doen om te bewijzen dat hij zich niet racistisch heeft gedragen. Dit is natuurlijk vooral belangrijk voor zijn eventuele transfer naar het Engelse Wigan Athletic of West Ham United. In Engeland wordt er namelijk nog meer dan elders alles aan gedaan om racisme uit het voetbal te bannen. De kansen op een transfer van Jestrovic zouden dus wel eens kunnen slinken, mocht er inderdaad bewezen worden dat hij iets racistisch heeft geroepen. 

Jestrovic zelf zegt er in de Engelse pers het volgende over: "Ik ben absoluut geen racist. Op Anderlecht neem ik deel aan alle anti-racistische acties die er maar zijn. Voor mij is het dan ook heel moeilijk dat iedereen denkt dat ik een racist ben. Zeker omdat ik hoop ooit in Engeland te kunnen spelen. Voor mij maakt de huidskleur van iemand echt niet uit." [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties