Zwitsers te sterk voor Turkije

Dirk Pieters

Er lijkt een verrassing in de maak bij de play-offs. De nummer drie van het afgelopen WK van 2002 is ver verwijderd van plaatsing voor het komende toernooi in Duitsland. De Turkse nationale ploeg was duidelijk de mindere van Zwitserland. De thuisploeg kon in Bern makkelijk afstand nemen van de Turken. Zwitserland won dan zonder problemen met 2-0.  De Zwitserse trainer Koebi Kuhn was niet helemaal tevreden. "We hadden meer moeten scoren uit al onze kansen", aldus de coach.

In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg, maar het duurde lang voordat de openingsgoal viel. Philippe Senderos kon pas in de 41ste  minuut de 1-0 binnenkoppen uit een mooie vrije trap van Ludovic Magnin. Zo konden de Zwitsers toch nog met een voorsprong gaan rusten.

Ook in de tweede helft bleef Zwisterland baas, maar opnieuw bleef het 2de en verlossende doelpunt lang uit. Pas vier minuten voor tijd kon de ingevallen Valon Behrami de score verdubbelen.

Het zal voor Tukije nog heel lastig worden om zich nog te plaatsen voor het WK in Duitsland. Alles kan natuurlijk nog in de hel van Turkije, maar de Turken zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen.