Charleroi en Fifa kibbelen verder

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Charleroi en Fifa kibbelen verder
Foto: © SC

De zaak tussen Sporting Charleroi  en de wereldvoetbalbond Fifa blijft aanslepen. De Karolo’s eisen nu zelfs een miljoen euro extra schadevergoeding in de zaak-Oulmers.
 
De Marokkaan Abdelmajid Oulmers blesseerde zich afgelopen jaar tijdens een oefeninterland met zijn nationale ploeg, waardoor hij maanden buiten strijd is. Omdat er geen verzering de kosten kon dekken, eiste Charleroi 1,25 miljoen euro schadevergoeding van de Fifa. De  wereldvoetbalbond ging daar niet op in en laakte het gedrag van de Waalse club.
 
Ondanks de steun van topploegen zoals Manchester United plooide de Fifa niet voor Charleroi. Na bemiddeling van Sepp Blatter stelde de Fifa een minnelijke schikking voor, maar Charleroi weigderde. De voetbalbobo’s voelen zich in hun gat gebeten door ‘de kleine Belgische ploeg’ en willen via de rechter nagaan of Charleroi hen zomaar kan aanvallen.
 
In het Stade du Pays wordt deze actie dan weer niet geaccepteerd. De Karolo’s eisen bovenop de 1,25 miljoen euro nog eens een miljoen extra. Ze bestempelen het gedrag van de overkoepelende voetbalorganisatie als kinderachtig.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties