D'Hooghe: 'Stadion belemmert economische exploitatie'

D'Hooghe: 'Stadion belemmert economische exploitatie'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Aan de vooravond van het Champions League-duel met Bayern München had Het Laatste Nieuws een gesprek met Michel D'Hooghe. De voorzitter van Club Brugge, die morgen 60 wordt, zit momenteel in Leipzig voor de eindejaarsvergadering van het Uitvoerend Comité van de Fifa.

Volgens D'Hooghe heeft Club Brugge er, beleidsmatig althans, nog nooit zo goed voorgestaan. "We hebben een ordentelijke Club met een goede structuur, stevige financiële basis en enkele mooie projecten die we ten gepaste tijde bekend maken."

Ondanks dit alles was het spelniveau in de heenronde niet om over naar huis te schrijven. Ook dat is de voorzitter niet ontgaan. "Laat ons zeggen dat het spelniveau beter kan. Ondanks een moeizame eerste ronde staan we nog bovenin. Dan zeg ik dat we het nog goed gedaan hebben. Naast de vele personeelswissels hadden we ook af te rekenen met een ware blessuregolf. Daarover wil ik tijdens de winterstop met de sportieve staf van gedachten wisselen. Niet om hen op de vingers te tikken, maar om de eerste zes maanden te evalueren."

Net als sportleider Marc Degryse is ook Michel D'Hooghe gewonnen voor een nieuw stadion. Uit de transferperiode deze zomer is Club niet verarmd gekomen. "Noem het een denkpiste, nog geen project. Feit is dat we in het huidige stadion met een aantal beperkingen worden geconfronteerd. De Uefa zal voor Europees voetbal nieuwe normen opleggen en ons stadion voldoet niet aan alle punten. We hebben 22.000 abonnees, maar nu hebben we geen goede abonneplaatsen meer aan te bieden, enkel nog onoverdekte plaatsen. We voelen ons bovendien belemmerd in de economische exploitatie. Soms kunnen we vier keer zoveel eters ontvangen, maar ontbreekt het ons aan de faciliteiten. Ik ben hierover in overleg met burgemeester Moenaert. Het is duidelijk dat we nieuwe middelen zullen moeten aanboren."

De laatste weken liet Duchatelet, voorzitter bij Sint Truiden, uitschijnen dat de grote clubs bevoordeeld worden. Vooral blauw-zwart was de kop van jut bij hem na de goal van Balaban tegen Cercle. "Het bestuur van Club Brugge heeft beslist voorlopig niet te reageren op de uitspraken van meneer Duchatelet. Ik zeg wel: voorlopig."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties