Heenronde rustig afsluiten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Heenronde rustig afsluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag a.s. wordt met de 13de  speeldag de heenronde afgesloten. Heel veel verrassingen zijn niet te verwachten. Slechts Zuid-West Vlaanderen en Tienen , beide op een gedeelde vijfde plaats, kunnen een goede zaak doen al is hun opdracht niet van de poes.
 
De West-Vlamingen reizen naar K. Vlimmeren Sp. dat zijn positie (7de) in de linkerkom zal willen verstevigen. Als Zuid-West punten bemachtigd aldaar kan die vijfde plaats worden vastgehouden.
 
Maar dan moet KVK Tienen puntenloos terugkeren uit het Walensland. Bij Stand. Luik wordt het alvast geen sinecure voor de suikerploeg om dat niet te laten gebeuren.
 
Op deze speeldag staan ,,kop’’ RSC Anderlecht en ,,staart’’ Opex Oostende tegenover mekaar. Een prognose maken is eigenlijk nutteloos. Het enige interessante is hoeveel doelpunten topschutter Sarina Heirbaut toevoegd aan haar doelpuntenlijstje.
 
Dat geldt ook voor Femke Maes, maar dan in ietwat mindere mate, want WS Woluwe zal zich bij Rapide Wezemaal niet zo maar laten opvreten. Vorige week kreeg de landskampioen een verwittiging bij E. Aalst dat niets zomaar wordt gewonnen. Er moet gewerkt en gescoord worden. Dat deed Rapide wel, maar aanvankelijk lieten ze de oortjes hangen. Ook een verwittigde vrouw is het dubbele waard.
 
Oud-Heverlee Leuven moet tegen Lentezon Beerse zijn derde plaats kunnen vasthouden. Trainer Tamara Cassimon zal haar taktiek wellicht niet wijzigen en voluit gaan voor de overwinning.
 
Meeste aandacht gaat naar het trio Oost-Vlaamse clubs die, ondanks betere uitslagen, nog altijd de hete degradatielucht in de nek voelen. Zo reist VCD E. Aalst naar het oprukkende Dames Zultse dat vorige week, na lange tijd, weer met de zege aanknoopte. Zultse moet van het thuisvoordeel gebruik maken om in eerste instantie een nederlaag af te houden. Al wat er bij komt is zuivere winst.
 
Sinaai Girls, net als Aalst en Zultse, met 10 punten krijgt bezoek van het Antwerpse Exc. Kaart. De bezoekers bengelen op die ,,verfoeide’’ 14de plaats en hebben slechts twee punten minder dan de Wase thuisploeg. Winnen wordt het ordewoord voor Sinaai Girls want anders worden het na de winterstop moeilijke tijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties