Dames Zultse VV - VCD E. Aalst  0 - 6

Voorbeschouwing
Met de verplaatsing naar Zultse hadden onze meisjes maar één enkele opdracht : puntenverlies was uit den boze !

Eerste helft
De thuisploeg kwam het best uit de startblokken met reeds in de 3’ minuut een gevaarlijke uitbraak via Sofie Lefebvre en Martine Dewitte. Onmiddellijk daarop kon Angelique De Wulf voor het eerste Aalsterse gevaar zorgen. De eerste grote kans om de score te openen is echter voor Annelies Van Den Steen wanneer ze op pass van Hade Heyrman alléén voor Evelien Libbrecht opduikt maar deze wist het schot van Annelies onschadelijk maken en in de rebound stond Evelien terug ter plaatse om de geplaatste bal van Angelique De Wulf uit haar doel te werken.

Deze actie is duidelijk het sein voor de onzen om de wedstrijd naar onze hand te zetten en Zultse geraakte langs om moeilijker nog in de nabijheid van ons doel. In de 19’ minuut is het dan eindelijk raak : Annelies speelt knap Hade Heyrman in de linkerhoek vrij en de perfecte voorzet van Hade werd aan de tweede paal door Angelique De Wulf in doel verlengd. Vier minuten later terug een serieuze kans maar op pass van Audrey Vandenbroeke besloot Angelique De Wulf op de goed keepende Evelien Libbrecht.

Op het halfuur krijgt de thuisploeg echter dé kans om op gelijke hoogte te komen maar alléén voor doel besloot Fien Decabooter over. In de 40’ minuut terug een reuzen- kans voor onze meisjes maar Annelies Van Den Steen haar kopstoot strandde van dichtbij op de deklat. De laatste kans vóór rusten was voor Hade Heyrman maar haar geplaatste bal werd door de Zultse goalie met een knappe reflex uit doel geduwd. We gaan dus de rust in met een verdiende 0-1 voorsprong.

Tweede helft
Zultse ging nu duidelijk op zoek naar de gelijkmaker maar op een kans van Martine Dewitte na,  kon het stereotiepe spel van de thuisploeg onze afweergordel – met een heel sterke Lore Vandeghinste – niet verontrusten. Overhaasting en slordige passing begint bij ons nu meer de kop op te steken en het is een tijdje wachten vooraleer we terug gevaarlijk kunnen worden. In de 70’ minuut is het echter bingo : Angelique De Wulf verovert op haar typische manier de bal, passt naar de heel sterk ingevallen Angelique Walravens en de knappe voorzet van Angelique wordt door Annelies Van Den Steen in één tijd voorbij Evelyne Libbrecht geknald. Vier minuten later, op dieptepass van Ellen Dooremont, een misverstand in de verdediging van de thuisploeg en Annelies is er terug als de kippen bij om de 0-3 aan te tekenen.

Dit doelpunt betekent voor Zultse duidelijk de doodsteek want ineens lukte bij ons bijna alles. In de 83’ minuut stuurde Ellen Dooremont met een doorsteekbal de pijlsnelle Marianne Moens in de diepte en deze werkte prachtig de 0-4 voorbij de Zultse keepster. Twee minuten later ontsnapte Audrey Vandenbroeke op de linkerflank en ze presenteerde op een schoteltje de 0-5 aan Marianne Moens. In de laatste minuut ging Ellen Dooremont dan op stap in de rechthoek van Zultse en op het gepaste moment tikte ze door naar Audrey Vandenbroeke die de 6-0 knap in de draai binnentrapte. Debbie Vandemaele komt nog het dichtst bij de eerredder maar Veerle De Block houdt haar netten ongeschonden.

Nabeschouwing
Na de hoopgevende prestatie tegen Wezemaal behaalden we een deugddoende overwinning tegen Zultse. We zijn duidelijk op de goede weg en een goede prestatie tegen Anderlecht van as. zaterdag zou er ons volledig bovenop kunnen helpen. Maar …. beide voetjes op de grond houden !