De Wilde bij besten van Europa

Philippe Crols

Er zijn nu eenmaal zo van die spelers die niet snel van het statuut 'supersub' afgeraken. Björn De Wilde is daar in België een uitstekend voorbeeld van. Omdat hij zo weinig mag meespelen en toch af en toe scoort staat hij in één van de talloze lijstjes wel hoog genoteerd.

Björn De Wilde (op de foto nog in Oostende-outfit) is namelijk de op acht na efficiëntste spits in de 10 sterkste Europese competities. Dat berekende Het Laatste Nieuws. De supersub van Westerlo mocht afgelopen woensdag een klein kwartier meespelen en bedankte met het beslissende doelpunt. De wedstrijd daarvoor had hij ook al gescoord tegen La Louvière. Het derde doelpunt dat De Wilde maakte was de 0-1 tegen Germinal Beerschot. Ook toen was hij invaller.

In totaal scoorde de spits drie keer op amper 278 minuten tijd. Omgerekend is dat dus één goal om de 92 minuten. Daarmee is hij de op acht na efficiëntste spits van Europa. Diegene die het snelst een bal tegen de touwen kan schieten is de Duitser Miroslav Klose. De spits van Werder Bremen vindt om de 66 minuten de weg naar het doel van de tegenstander.