Sao Paulo is wereldkampioen

Jimmy Wouters

Sao Paulo heeft zondag in Yokohama het wereldkampioenschap voor clubteams gewonnen. De Braziliaanse ploeg versloeg in de finale Liverpool met 1-0. Mineiro was de maker van het enige doelpunt.

Het is meteen de derde wereldtitel voor Sao Paulo, dat eerder in 1992 en 1993 de beste was. De wedstrijd voor de derde plaats werd gewonnen door het Costa Ricaanse Deportivo Saprissa. Zij versloegen Al Ittihad met 3-2.

De wedstrijd tussen Sao Paulo en Liverpool was er een van éénrichtingsvoetbal. Liverpool domineerde de hele partij, maar slaagde er niet in de uitstekend keepende Rogerio Ceni te verslaan. Liverpool creëerde kans na kans, maar ook de Brazilianen lieten zich niet ongemoeid. Na 27 minuten spelen, speelde Aloisio Mineiro vrij, die knap wist af te ronden.

Liverpool reageerde meteen, maar de kopbal van Luis Garcia strandde tegen de lat. Ook Gerrard, Hyypia en Luis Garcia zagen enkele uitstekende kansen de mist in gaan.

Na de rust bleef Liverpool er een hels tempo op na houden. Zo speelde de Engelse ploeg maar liefst 18 corners bij mekaar tegenover geen enkele voor Sao Paulo. Liverpool bleef domineren, maar buiten drie afgekeurde doelpunten werd er niet meer gescoord.  [AN]