Miniatuurvoetbal in Brussel

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Miniatuurvoetbal in Brussel
Foto: © SC

Voetbalfanaten kunnen zich naast minivoetbal nu ook opwarmen met miniatuurvoetbal. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari strijden in het Koning Boudewijnstadion immers 32 ploegen om de Grote Prijs van België tafelvoetbal. Subbuteo of tafelvoetbal kan niet verward worden met “kickeren”, het spel dat in menig café terug te vinden is. Subbuteo is voetbal, maar dan op een schaal 1/100. De spelertjes staan op halfronde bases en glijden over een groen laken, door ze aan te tikken. Behendigheid, snelheid en tactiek zijn de vereisten om in wedstrijdjes van 2x 15 minuten de bovenhand te halen.

De 32 ingeschreven ploegen vertegenwoordigen binnen drie weken 10 Europese naties: België, Italië, Engeland, Cyprus, Denemarken, Nederland, Duitsland, Malta, Frankrijk, Griekenland. Op zondag 22 januari worden individuele tornooien georganiseerd voor debutanten, veteranen, dames, juniors, kadetten en miniemen en in de Open klasse. Hier vinden we een mengeling tussen topspelers, debutanten en kranige recreanten. Tijdens deze tornooien kunnen de deelnemers zich dit jaar voor de eerste keer meten in de aanloop naar de wereldkampioenschappen Subbuteo in Dortmund in juni.

<Subbuteo of tafelvoetbal is een spel dat razend populair was in Engeland en België tijdens de jaren 60,70 en 80 onder het motto “a flick to kick”. Het spel beleeft nu een tweede jeugd, getuige daarvan 20 actieve clubs in Wallonië, een club in Vlaanderen, en het groeiend aantal evenementen. Deze week zullen we bij Voetbalkrant nog dieper ingaan op deze voetbalhobby met een terugblik en een interview met één van de initiatiefnemers. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties