Genk-Westerlo: Belgen en jeugd in overvloed

Philippe Crols
| 0 reacties
Genk-Westerlo: Belgen en jeugd in overvloed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk won zaterdagavond met 2-0 van Westerlo. Een wedstrijd om te onthouden werd het niet. Of toch? Bij Genk stonden er namelijk behoorlijk wat Belgen en jongelingen op het veld. Ook bij Westerlo deed men het qua aantal Belgen verre van slecht.

Racing Genk begon aan de wedstrijd tegen Westerlo met acht Belgen aan de aftrap. De vreemdelingen bij Genk waren de Kroaat Mikulic, de Gambiaan Seyfo en de Nederlander Engelaar. Voorts stonden er bij aanvang van de wedstrijd ook nog twee 'teenagers' op het veld bij Racing Genk. Namelijk verdediger Verdonck (18) en middenvelder Defour (17). In de loop van de wedstrijd ging het percentage Belgen en jongelingen zelfs nog de hoogte in. Zo kwam Pocognoli (18) na 38 minuten Tom Soetaers vervangen en bleef Engelaar in de kleedkamer voor Ogunjimi (18). Onder het motto 'als het goed is mag het ook gezegd worden' stonden er bij Genk gedurende de hele tweede helft negen Belgen op het terrein. Ook Faris Haroun kwam nog even meedoen in Genk. Hij kwam Defour vervangen en jaagde de gemiddelde leeftijd met zijn twintig jaar meteen serieus de hoogte in. 

Als we Racing Genk complimenten geven voor het aantal Belgen en jeugdspelers moeten we dat, zeker voor het aantal Belgen, ook doen aan het adres van Westerlo. De Kempenaars stonden gisteren gedurende de hele eerste helft met negen Belgen tussen de lijnen. Na de vervanging van Verheyen speelde Westerlo het laatste halfuur met acht Belgen. Ook verre van slecht denken we zo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties