Zultse verliest met overdreven verschil

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zultse verliest met overdreven verschil
Foto: © SC

Met overdreven cijfers heeft Zultse ook van RSC Anderlecht verloren.  Al na 23’ toonden de bordjes 3-0 waarmee de wedstrijd dan ook gespeeld was.  Indien Zultse de geschenkjes iets minder had uitgedeeld, hadden de supporters misschien nog een spannende wedstrijd gezien.
 
De eerste waarschuwing kwam van Anderlecht.  Sarina Heirbaut trapte maar de bal miste richting.  Slechts uitstel, want in de 6’ mocht Anderlecht juichen.  Bij balverlies kwam een snelle voorzet waarbij de vrijstaande Gertie Van Humbeeck binnentikte.  Het Anderlecht offensief bleef aanhouden. Twee aanvallen met als eindstation Katleen Desmedt en Nadia Dermul werden door doelvrouw Evelyne Libbrecht onschadelijk gemaakt.  Zultse herstelde dan het evenwicht en dreigde een eerste keer.  Gave Van Poucke pakt uit met een degelijke save.
 
 Even later verrichtte Fien Decabooter storend goed werk.  Ze recupereerde de bal en vertrok richting doel.  Onderweg werd ze echter fel gehinderd door een Anderlechtse verdedigster waarbij het afdrukken achterwege bleef… de ref kon hier…..voor penalty hebben gefloten.
 
De volgende Zultse aanval werd dan twijfelachtig afgevlagd terwijl Anderlecht in de 20’ profiteerde van een aarzeling achteraan.  Sarina Heirbaut twijfelde niet … 2-0.  Nog geen minuut later een dubieuze beslissing van de ref.  Want even telde de 9 meter (afstand houden) regel niet … Jill Stevens wou de bal aan Celine De Weerd overhandigen (voor het geven van de vrije trap) en Gertie Van Humbeeck liep met de bal richting doel.  Zonder pardon 3-0 en de Zultse  vol verbazing.  Velen vreesden voor een pandoering maar Zultse herpakte zich stevig maar  Davina Callens noch Martine De Witte slaagden erin om Gave Van Poucke te verschalken.  Anderlecht toonde zich bovendien veel efficiënter.
 
 Cynthia Browaeys kapte zich vrij en haar assistde werd door Sarina Heirbaut binnengekopt.  Aan de andere kant lukte het echter nietd.  Fien Decabooter kon de voorzet van Martine De Witte net niet afdrukken en Davina Callens werd opnieuw twijfelachtig afgevlagd voor buitenspel.  Het laatste wapenfeit van de 1e helft was voor Nadia Dermul.  Haar poging belandde in de handen van Evelyne Libbrecht.
 
In de tweede helft waren de kansen  schaarser.  Anderlecht startte  het best met o.a. een schot van Sophie Mannaert net over doel.  De Zultse tegenstoot bleek ook fraai.  Een vrije trap van Martine De Witte belandde op de deklat.  Even later kreegZultse toch loon naar werken.  Martine De Witte strafte een misverstand in de Anderlechtdefensie af en meteen 4-1(57’).  Voor de volgende echte doelpoging moesten de supporters nog een kwartier  wachten.  Niki De Cock prikte die dan ook tegen de netten na een vlotte Anderlechtse combinatie.
 
 Zultse dreigde dan nog eenmaal.  Fien Decabooter zette voor en Martine De Witte trapte de bal in één tijd over het doel.  Anderlecht maakte 5’ voor affluiten het half dozijn rond.  De thuisploeg onderschepte de bal en Sarine Heirbaut gaf Evelyne Libbrecht geen schijn van een kans.  Volgende week wordt voor Zultse superbelangrijk.  Dan staat het Oost-Vlaamse derby tegen Sinaai Girls op het programma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties