Thomas Buffel op Prime Sport

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Thomas Buffel op Prime Sport
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw een hele hoop buitenlands topvoetbal op Prime Sport, met onder andere de Old Firm tussen Celtic Glasgow en Rangers FC, de ploeg van Thomas Buffel.

Het volledige programma-overzicht:


Zaterdag 11 februari om 13u40 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE: WIGAN - LIVERPOOL

Na een onwaarschijnlijke start leek de vlam van Wigan stilletjes uit te doven. Maar we zijn nu begin februari en ze staan nog steeds mooi in de subtop. Met het zware programma dat Liverpool voor de boeg heeft, is het niet ondenkbaar dat ze hier en daar wat punten laten vallen. Mits een goeie steekvlam kan Wigan de punten misschien thuishouden. Wigan – Liverpool met commentaar van Bram Lambert. Heruitzending op zondagochtend om 7u25 op PRIME SPORT.

Zaterdag 11 februari om 15u25 op PRIME SPORT2
BUNDESLIGA: BREMEN - KAISERSLAUTERN

Bremen heeft veruit de meest productieve ploeg van de Bundesliga en Kaiserslautern veruit de slechtste verdediging. Geen wonder dat de ene op de tweede en de ander op de laatste plaats staat dus. Zaterdag kan er aan de Weser nog wat aan het doelpuntensaldo gewerkt worden, maar Kaiserslautern zal dit kost wat kost willen vermijden. Vorig weekend toonden ze zelfs hun mentale weerbaarheid door een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Bremen - Kaiserslautern wordt gespeeld om 15u25. Commentaar is van Luc Van Doorslaer. Heruitzending om 17u55 op PRIME SPORT en zondagochtend om 10u55 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 11 februari om 15u55 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE: ARSENAL - BOLTON

Bolton is dit jaar één van de zwarte beesten van Arsenal. Al twee keer konden ze de Gunners inpakken. De tweede keer was eind januari voor de FA Cup na een povere vertoning van Wenger’s troepen. Komt daar bovenop dat Arsenal’s rots in de branding, Sol Campbell, in een dipje zit en na z’n wissel tegen West Ham verdween als een dief in de nacht. Arsenal is het aan z’n fans verplicht om dit weekend revanche te nemen! Arsenal – Bolton wordt van commentaar voorzien door Wim Heidbüchel. Heruitzending om 19u10 op PRIME SPORT2 en zondag om 9u10 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 11 februari om 17u25 op PRIME SPORT2
LIGUE 1: LENS - LYON

Lens werd aanvankelijk beschouwd als een outsider voor de hoofdvogel dit jaar, maar daar komt met een 7de plaats blijkbaar niks van in huis. De ambities moeten dus worden bijgesteld. Als ze Lyon niet kunnen kloppen over een heel seizoen, dan maar proberen in die ene confrontatie succes te boeken. En die staat nu dit weekend op het programma in het Felix-Bollaert stadion. Lens – Lyon, om 17u25 op Prime Sport2, met commentaar van Peter Morren. Heruitzending om 19u40 op PRIME SPORT en zondag om 12u40 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 11 februari om 21u30 op PRIME SPORT
KICK’n’RUSH

Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week is er Wigan – Liverpool en Arsenal - Bolton. Tim Wielandt kruipt in de stoel van presentator. Kick’n’Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 21u30, op PRIME SPORT. Heruitzending om vijf minuten voor middernacht op PRIME SPORT. Er is ook nog een herkansing op zondag, om 11u25 en 12u25 op PRIME SPORT en om 18u10 op PRIME SPORT2.

Zaterdag 11 februari om 21u58 op PRIME SPORT
PRIMERA DIVISION: BILBAO – REAL MADRID

Bilbao is een traditierijke club met een geschiedenis die begint op het einde van de 19de eeuw, toen Engelse schepen aanmeerden in het Baskenland. Zij importeerden ook wat de Spanjaarden toen ‘Campa de los Ingleses’ noemden. Later werd duidelijk dat het over voetbal ging en vervolgens werd de eerste Baskische voetbalclub opgericht in 1898. De Baskische trots komt al sinds het ontstaan van de Primera Division in 1928 onafgebroken hierin uit, maar dit jaar lonkt het vagevuur van de Segunda Division. Dit weekend komt de Koninklijke vijand uit Madrid op bezoek. Kan Baskenland op een sportieve manier afstand nemen van het unitaire Spanje? Bilbao – Real Madrid, met commentaar van Gui Polspoel. Heruitzending zondag om 9u40 op PRIME SPORT.

Zondag 12 februari om 11u55 op PRIME SPORT
TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle gespeelde zaterdagmatchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor sterkhouder Daniël Van Buyten in Hamburg. Torgala, zondagmiddag om vijf voor twaalf. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Heruitzending om 12u55 op PRIME SPORT en om 18u40 op PRIME SPORT2.

Zondag 12 februari om 13u25 op PRIME SPORT
SCOTTISH PREMIER LEAGUE: RANGERS - CELTIC

Zondag staat er nog eens een Old Firm op het menu. De term stamt uit het begin van vorige eeuw, toen beide clubs het Schotse voetbal begonnen te domineren en verwijst naar de financiële implicaties die toen al gepaard gingen met de frequente ontmoetingen tussen Rangers en Celtic. Toegegeven, het klinkt iets minder romantisch en heroïsch dan wat een confrontatie als deze verdient, maar dat neemt niet weg dat de beleving van deze derby nog steeds z’n gelijke niet kent op deze aarbol. Rangers – Celtic, met Thomas Buffel in het blauw, wordt in Ibrox Park gevolgd door Bram Lambert. Heruitzending om 16u25 op PRIME SPORT2, om 19u op PRIME SPORT en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 12 februari om 14u25 op PRIME SPORT2
EREDIVISIE: NAC - FEYENOORD

Pierre Van Hooijdonk’s eerste grote liefde was NAC uit Breda en z’n tweede grote liefde de schone Feyenoord uit Rotterdam. Daarnaast heeft hij nog enkele minaressen in het buitenland, maar uiteindelijk keerde hij terug naar z’n jeugdliefde. Foute keuze zo bleek, want de relatie duurde maar zes maanden, waarna hij dan maar besloot om bij z’n andere ex in te trekken. Dit weekend staat een meeting gepland tussen beide partijen om alles in der minne te regelen. Als dat maar goed afloopt! NAC – Feyenoord start om 14u25 met commentaar van Jan Dewijngaert. Een heruitzending is er om 15u25 op PRIME SPORT en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 12 februari om 17u10 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE: MAN. CITY - CHARLTON

Manchester City stond de voorbije week in rep en roer, nadat de jonge rebel Joey Barton een transfer had aangevraagd in plaats van bij te tekenen. Dit werd hem niet in dank afgenomen door de fans. Nu is Barton op z’n stappen teruggekeerd en wil hij opnieuw praten over een contractverlenging. Allemaal goed en wel, maar hij zal toch een aantal plooien moeten gladstrijken. Een knalprestatie tegen Charlton kan een eerste stap in de goeie richting zijn! Man. City – Charlton met commentaar van Luc Van Doorslaer. Heruitzending om 19u10 op PRIME SPORT2 en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 12 februari om 20u50 op PRIME SPORT
PRIMERA DIVISION: VALENCIA – BARCELONA, MATCH VAN DE WEEK

Veertien weken lang leefde Barcelona op een wolk en was het onaantastbaar maar de voorbije week werden de goden behoorlijk hardhandig terug op de grond gesmakt na de uitschakeling in de beker tegen Zaragoza en verlies in eigen huis tegen, alweer, Atletico Madrid. Dit weekend staat de topper tegen Valencia voor de deur en net nu kan Barça niet beschikken over de geschorste Ronaldinho en de geblesseerde Messi. Het goede nieuws voor Barcelona, minder voor de speler zelf, is dat Eto’o terug is van de Africa Cup nadat hij z’n penalty tegen Ivoorkust torenhoog over schoot. Valencia – Barcelona, onze Match van de Week, met commentaar van Gui Polspoel vanuit Mestalla. Presentator Wim Heidbüchel en analist Gunter Jacob verzorgen de voor- en nabeschouwing in de studio. Heruitzending is er om 22u55 op PRIME SPORT2 en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Zondag 12 februari om 20u55 op PRIME SPORT2
LIGUE 1: LILLE - PSG

Voor elk seizoen worden telkens een aantal prognoses en voorspellingen gedaan. In Frankrijk werd, zoals altijd, verwacht dat PSG een ernstig titelkandidaat zou zijn die Lyon wel eens van een vijfde titel op rij kon houden. Vanaf het begin was het duidelijk dat de Parijzenaars daartoe niet in staat zouden zijn. Gelukkig is er nog Pauleta die met 15 doelpunten op eenzame hoogte staat in de doelschuttersstand. Laat dit een houvast zijn om te geloven dat PSG het seizoen op z’n minst als tweede kan afsluiten. Lille – PSG, met commentaar van Carlo Wilmots vanuit Lille. Heruitzending om 23u05 op PRIME SPORT en maandag in het ochtendblok op beide kanalen.

Maandag 13 februari om 20u00 op PRIME SPORT
BVO

Het Buitenlands Voetbaloverzicht is onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is uw gastheer. In een klein uur fietst hij door de hoogtepunten uit de Premier League, de Eredivisie, de Ligue 1 en de Primera Division:


PRIMERA DIVISION Overzicht van de 23ste speeldag met oa Bilbao – Real Madrid en Valencia – Barcelona.


LIGUE 1 Overzicht 26ste speeldag met oa Lens – Lyon en Lille – PSG.


PREMIER LEAGUE Overzicht van de 26ste speeldag met o.a. Arsenal – Bolton, Wigan – Liverpool en Man. City – Charlton.


EREDIVISIE Overzicht van de 24ste speeldag met oa NAC – Feyenoord.


BUNDESLIGA Overzicht van de 21ste speeldag met oa Bremen – Kaiserslautern.


BVO heeft nog altijd heruitzendingen, dus kansen genoeg. Maandag om 22u25 op PRIME SPORT en dinsdag om 18u25 op PRIME SPORT.

Maandag 13 februari om 21u05 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE: WEST HAM - BIRMINGHAM

West Ham is een van de vele Engelse clubs die haar oorsprong vindt ten tijde van het industriële Engeland op het einde van de 19de eeuw. De club is ontstaan uit Thames Ironworks FC, de ploeg van het gelijknamige bedrijf uit de scheepsbouw in Oost Londen. Vandaar dat de club naast the Hammers ook met de bijnaam the Irons wordt genoemd. De Brummies zorgen best voor genoeg vuur om het Londense staal te plooien want West Ham won in competitie nu al vier keer op rij. West Ham – Birmingham, met commentaar van Gui Polspoel. Op dinsdag is een heruitzending voorzien om 16u40 en een ruime samenvatting om 20u30.

Dinsdag 14 februari om 19u30 op PRIME SPORT
FRANCE FOOT

Via France Foot komt u alles te weten over de Ligue 1. Dit exquis magazine heeft als motto vive la France, en op het menu staan vooral veel doelpunten. Pakt Lyon een vijfde titel op rij? Of komt de verrassing van Auxerre of Bordeaux ? En wie wordt de nieuwe topschutter ? Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt. France Foot, dinsdagavond om 19u30 op PRIME SPORT. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT2 en woensdag om 17u en 22u40 op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Lille – PSG en Lens – Lyon.

Dinsdag 14 februari om 20u00 op PRIME SPORT
GOLEADOR

Goleador, een portie Spaanse furie, wordt wekelijks op u losgelaten. Kom alles te weten over de Primera Division en geniet van de knapste dribbels, de vlotste combinaties en de mooiste doelpunten. Wordt het weer een tweestrijd tussen de grote tenoren, Barça en Real, of kan Valencia zich herpakken en hen het vuur aan de schenen leggen? Ronaldo wil er dit jaar 35 tegen de netten jagen. Grootspraak of zelfkennis van de Braziliaan? Een wekelijkse stand van zaken via Goleador, dinsdagavond om 20u op PRIME SPORT. Heruitzending om 23u op PRIME SPORT2 en woensdag om 17u30 en 23u10 op PRIME SPORT. Stefan Van Loock serveert u deze week oa Bilbao – Real Madrid en Valencia - Barcelona.

Dinsdag 14 februari om 20u30 op PRIME SPORT2
BRAZILIAANS VOETBAL (Paulista): PALMEIRAS - BRAGANTINO

Palmeiras, tot vorige week de ongeslagen leider, werd door Sao Paulo met de billen bloot gezet en bleef steken op vijf overwinningen op rij. Tegen een van de zwakkere broertjes uit de reeks kunnen de Verdão hun frustratie ventileren en op zoek gaan eerherstel. Palmeiras - Bragantino, met commentaar van Tim Wielandt. Heruitzending om 22u55 op PRIME SPORT en woensdag om 15u15 op PRIME SPORT.

Dinsdag 14 februari om 20u55 op PRIME SPORT
PREMIER LEAGUE: LIVERPOOL - ARSENAL

Liverpool is nog op drie fronten actief en tegen Arsenal begint het aan een cruciale week, waarin ze op elk front een topper voorgeschoteld krijgen. In de FA Cup ontmoeten ze Man. United, Benfica in de Champions League en nu eerst Arsenal in de competitie. Om de tweede plaats te kunnen bemachtigen en vol vertrouwen naar de andere confrontaties toe te leven, doen ze er goed aan om fase I positief af te sluiten, wat tegen een zwalpend Arsenal niet ondenkbaar is. Liverpool - Arsenal, met commentaar van Gui Polspoel. Woensdag is er een heruitzending om 18u op PRIME SPORT2 en een ruime samenvatting om 20u op PRIME SPORT.

Woensdag 15 februari om 20u40 op PRIME SPORT
UEFA-beker 1/16 finale : UDINESE - LENS

Lens, dat via de intertoto in het Uefacup tornooi terecht kwam, overleefde in een poule met Hertha Berlijn, Sampdoria Genua, Steaua Boekarest en Halmstad. Dat staat niet onaardig op het palmares, maar nu begint het pas. Tegen Udinese zijn ze op zich niet kansloos op voorwaarde dat er een concept gevonden wordt waarin ze de levensgevaarlijke Italiaanse spits Iaqiunta aan banden kunnen leggen. Udinese - Lens, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending donderdag om 17u10 en 18u55 op PRIME SPORT.

Donderdag 16 februari om 20u40 op PRIME SPORT
UEFA-beker 1/16 finale : STUTTGART – M’BROUGH

Het rommelt lichtjes bij Boro en nu komen ook geruchten boven als zouden de spelers niet echt tevreden zijn met de aanpak van manager Steve McClaren. In drie van de laatste vier competitiewedstrijden incasseerden ze alles samen maar liefst 14 doelpunten. De vraag is dan ook wie er niet tevreden kan zijn met wie? De UEFA-beker is een welgekomen uitweg uit de binnenlandse miserie en hopelijk kan de verplaatsing naar Stuttgart wat plooien gladstrijken. Stuttgart – M’brough, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending om 22u30 op PRIME SPORT2.

Donderdag 16 februari om 22u40 op PRIME SPORT
BRAZILIAANS VOETBAL (Paulista): PORTUGUESA SANTISTA – SAO PAULO

Voor Sao Paulo was 2005 een jaar met dubbele gevoelens. Langs de ene kant werden ze wereldkampioen, na winst tegen Liverpool, en wonnen ze de Paulista maar aan de andere kant liep het voor geen meter in de Braziliaanse competitie. Ook nu in de Paulista zijn ze aarzelend gestart maar na hun overwinning tegen grote concurrent Palmeiras zitten ze hopelijk op het goede spoor. Portuguesa Santista – Sao Paulo, commentator is van Gui Polspoel. Heruitzending vrijdag om 17u15 op PRIME SPORT.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties