Wat doen toppers buitenshuis?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Wat doen toppers buitenshuis?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Club Brugge, Anderlecht als Standard krijgen deze week een moeilijke uitwedstrijd voorgeschoteld. Wie er het eerst in slaagt om ook in deze matchen punten te sprokkelen zal dicht bij de landstitel komen. Het wordt dus opnieuw een cruciale week voor de drie tenoren. Leider Club moet naar Staaien, waar het al vier jaar niet meer kon winnen. Moeskroen neemt het thuis op tegen Anderlecht. Paars-wit ging er vorig jaar met 2-0 de boot in. Standard moet naar de Freethiel, waar het de Ivorianen van Beveren partij geeft. Als de Afrikanen er zin in hebben kunnen ze nog steeds heerlijke dingen laten zien. Verder moet Zulte-Waregem op bezoek bij Germinal Beerschot. Lierse ontvangt Lokeren en houdt dus best de drie punten thuis. Cercle ontvangt La Louvière en ook de Bruggelingen zouden best nog eens de drie punten nemen.

Leider Club gaat om 18 uur al op bezoek bij Sint Truiden. Club heeft de laatste jaren slechte herinneringen aan Staaien. Het verloor er de laatste vier jaar evenveel keer: 5-2, 5-3, 3-2 en 3-2. Club staat dus voor een loodzware opdracht. Sint-Truiden doet het voorlopig slecht in de Jupiler League. Het staat slechts voorlaatste en ook in de beker werd het deze week uitgeschakeld. Trainer Vermeulen was kop van jut en moest opkrassen. Club telt een voorsprong van twee punten op Anderlecht en drie op Standard, mits winst kan het de druk dus hoog houden bij de concurrenten. Bij de Limburgers zijn Mbonabucya, Delorge en Nys geschorst. Rocky Peeters komt wel terug na een schouderblessure. Waarschijnlijk wordt Stolica de enige spits. Bij de Bruggelingen zijn Lange, Blondel en Valgaeren out. Balaban en Roelandts beginnen sowieso aan de partij. Het wordt enkel nog kiezen tussen Clement en Vandelannoite achterin. Van Heerden reist mee als 19e man. 

Ook Anderlecht staat op Le Canonier een moeilijke partij te wachten. Vorig seizoen werd paars-wit geklopt met 2-0. Moeskroen kent een moeilijk seizoen, maar lijkt zichzelf wat terug gevonden te hebben. Vorige week vernederde het Westerlo met 0-5 en voor de beker werd Beveren geklopt. Anderlecht won overtuigend van Racing Genk en hoopt nu eindelijk met de zwakke uitreputatie dit seizoen te breken. Moeskroen zal het moeten doen zonder topschutter Custovic die geblesseerd is. Ook Oussalah en Grimaldi moeten afhaken. Zewlakow viert zijn rentree in de Belgische competitie. Anderlecht kan niet rekenen op Kompany, Mpenza, Traoré, Vanden Borre en Pujol. De Man is ziek en wordt mogelijk vervangen door Juhasz. De voorlijn wordt, net als vorige week, gevormd door Serhat en Frutos

Standard neemt het op tegen Beveren, dat helemaal op de dool lijkt. Het staat voorlopig vijftiende en moet dus stilaan gaan vrezen. Bij verlies wordt de positie van trainer Dufour wel heel discutabel. Standard telt een achterstand van drie punten op de leider, maar heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Bij de thuisploeg is enkel Arunina nog geblesseerd. Draaischijf Junior wordt na enkele weken blessureleed waarschijnlijk gerecupereerd. Bij de Rouches zijn Kovalenko en Negouai er niet bij wegens een blessure. Sarr zit op de strafbank. Conceiçao en Moreira sukkelden met de knie, maar lijken toch fit te raken. De Camargo maakt zijn debuut bij Standard. Een andere nieuwkomer, Vulin, start op de bank. 

Een andere interessante match is die tussen Germinal Beerschot en Zulte-Waregem. De Antwerpenaren deden het de laatste weken niet slecht en klommen hierdoor weg uit de gevarenzone. Zulte-Waregem blijft verbazen, al maakte het voor de beker wel een slippertje bij Westerlo. Het was andermaal Ibrahim Salou die de West-Vlamingen erdoor sleurde. Bij de thuisploeg ligt enkel De Wree nog in de lappenmand. Cruz en Victor maken hun opwachting in de basis ten koste van Dickson en Cavens. Zulte-Waregem kan niet rekenen op Vandendriessche, Van Steenbrugge en Verschuere. Stijn Meert is geschorst. De plaats van die laatste wordt ingenomen door Matthys. Verder wordt het kiezen tussen Wiggers of Thiebaut

Hekkensluiter Lierse krijgt Lokeren op bezoek. De Pallieters gingen vorige week, na een goeie match, de boot in bij Club Brugge. Tegen Lokeren kan het zich geen misstap permitteren. Lokeren, dat met een pak geblesseerden kampt, kon onder Anthuenis nog niet winnen. De thuisploeg treedt aan zonder Goris, Smet, Timmermans en Van Der Straeten. Hierdoor komt, de in opspraak gekomen, Mardulier onder de lat. De druk op de jonge doelman zal immens zijn. Mrdja treedt aan als enige spits. Lokeren moet nog steeds heel wat spelers missen en niet van de minsten. Van Handenhoven, Gretarsson, Joao Carlos, Jukic, Diallo, Bouabe, El Mouataz, Drulic en Jovanovic zijn er niet bij. 

Cercle Brugge speelt in het Jan Breydelstadion tegen La Louvière. Cercle staat veertiende en wint dus best om uit de gevarenzone weg te blijven. La Louvière telt een achterstand van drie punten op groen-zwart. De Wolven, die deze week zwaar in opspraak zijn gekomen, willen iets rechtzetten. Bij Cercle zijn Viane, Vandenbussche en Svetlicic out. Pivaljevic komt terug in de basis en start voorin met Muhamadu. Dekelver speelt op het middenveld. Bij de Wolven zijn Brahami en Stojkov geblesseerd, Durieux is geschorst. Bodart twijfelt nog tussen Cousin en Pinelli.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties