Ronse - RAFC : Oefenpot in de sneeuw

Joeri De Ren
| 0 reacties
Ronse - RAFC : Oefenpot in de sneeuw
Foto: © SC

De omstandigheden zaten niet mee.  Het terrrein lag vol sneeuw en de nauwelijks geruimde lijnen maakten het er voor de arbitrage niet makkelijker op. 
 
Het duurde 10 minuten voor iemand kon dreigen.  De bezoekers vonden het hoofd van Fangzhio Dong.  Deze dwong de Ronsense keeper tot een mooie reflex met zijn kopbal.  In de herneming schoot de Chinees nog in het zijnet.  2 minuten later dreigde Antwerp opnieuw via Souleymane Mamam die met een verre lob vergeefs Luc Paul trachtte te verschalken. 
 
Combinaties bleven onmogelijk op dit veld en tot voetballen kwam geen van beide ploegen.  Het was ploeteren en zwoegen om met de bal de andere kant van het terrein te bereiken.  Pas na 24 minuten kreeg Ronse een kansje via Olivier Hernout.  Deze nam de bal vol op de slof en zijn vluchtschot kwam in de handen van Pedrag Ristovic terecht.  Vlak voor het halfuur ging ex-Antwerp speler Rubenilson er met de bal vandoor.  Hij werd naar buiten gedreven en kan enkel nog een zwak schot in de handen van Ristovic afleveren. 
 
Het spel bleef op en neer gaan, maar verder dan passieve dreiging kwam het niet.  Antwerp paste zich wel beter aan het veld aan en wist meer combinaties op de grasmat te leggen.  Langs de twee kanten werd er potig gespeeld.  Hoewel slidings op besneeuwde velden steeds gevaarlijk zijn schuwde geen van beide ploegen dit verdedigende wapen met de nodige fouten tot gevolg. 
 
In de 40e minuut viel er nog een opportunistisch ver schot van Kevin Jansen op te tekenen dat enkele meters voorlangs ging. Na 40 minuten werd Olivier Hernout op rechts aangespeeld.  Deze leverde een prima voorzet af naar de tweede paal waar Rubenilson zich aandiende.  Daniel Simpson kopte het gevaar niet zonder risico buiten.  De bal ging slechts een half meter naast eigen doel.  Antwerp scoorde nog bijna in de 43e minuut.  Lee Martin dolde centraal met Sven Leleux en speelde de verdediger uit.  Hij lobde dan naar de 2e paal, maar zijn bal miste op 30 cm na het doel.   
 
Uiteindelijk beslistte de scheidsrechter de partij te staken na veel twijfel en een hele reeks keuringen van het veld. Het sportcomité van de KBVB zal nu moeten beslissen of de partij herspeeld zal worden. [ST]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties