Ceulemans: "Doelpunten gespaard voor Standard"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ceulemans: "Doelpunten gespaard voor Standard"
Foto: © SC

Club Brugge won zondagavond met 1-0 van Beveren. Een magere zege, zeker als je het aantal kansen bekeek. Dat zag ook trainer Jan Ceulemans. "Maar we bewaarden onze goals voor tegen Standard", lachte De Caje.

"We zijn goed gestart, legden prima combinaties op de mat en kwamen verdiend 1-0 voor", vertelt Ceulemans op clubbrugge.be. "Maar net als op Staaien valt dat doelpunt om de één of andere reden niet. Scoor je die 2-0 dan kan de ploeg een pak ontspannender spelen. Ik heb het zelden meegemaakt: zoveel kansen bij elkaar sjotten en toch maar één keer scoren. De laatste 20 minuten sloop er dan een beetje angst in onze gelederen. Geen paniek, want Beveren kwam amper aan onze goal. We gingen ook zelf wat onzuiverder spelen, naar het einde toe. Nu goed, ben tevreden dat we zoveel kansen creëerden, maar we hadden er 6 à 7 moeten inschieten vandaag. De paal, de deklat, overhaasting en een sterke goalkeeper hebben dat verhinderd. Wij hebben de goals gespaard voor zondag tegen Standard. Die match is ook veel belangrijker dan die tegen Roma donderdag."

Beveren - trainer Vincent Dufour was het volmondig eens met zijn collega: "We zijn te verkrampt gestart vandaag met te veel respect voor Club, één van de Belgische topploegen. Ik heb in die eerste periode nooit het echte Beveren gezien. In de tweede helft kregen we dan wel meer greep op de match. Club bleef wel kansen creëeren, terwijl wij enkel een paar opportuniteiten kregen. We hebben hier geen slecht figuur geslaan, vind ik. De eerlijkheid gebiedt me toe te geven dat Club verdiend won op basis van al die kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties