Lierse, Zulte Waregem en Genk winnen

Anthony Van der Planken

Lierse heeft een uitstekende zaak gedaan in de degradatiestrijd. De Pallieters klopten thuis Westerlo en zagen concurrenten La Louvière en Beveren verliezen. Racing Genk en Zulte Waregem houden het bovenaan erg spannend.

Lierse won thuis met 2-1 van Westerlo, dat na vijf minuten op voorsprong kwam via een prachtig doelpunt van Tom Van Imschoot. Lierse vocht echter voor wat het waard was en zette via doelpunten van Tohoua en Mujanovic alsnog de wedstrijd naar zijn hand.

Racing Genk zette thuis in een barslechte partij La Louvière opzij. Bob Peeters kon pas erg laat de 1-0 binnenkoppen. Ook Zulte Waregem had het allesbehalve makkelijk op bezoek bij Moeskroen, de revelatie ging met een gevleide 0-1 zege naar huis. Tim Matthys was de matchwinnaar.

Lokeren duwde ondertussen streekgenoot Beveren nog dieper in het dal. Beveren begon goed, maar incasseerde al gauw een doelpunt van Bancé. Tokpa maakte verdiend gelijk, maar luttele seconden later trof Bancé opnieuw raak. De Afrikaan vervolledigde in de tweede helft zijn hattrick.

Germinal Beerschot en Cercle Brugge kwamen van het veld met het schaamrood op de wangen. Beide ploegen speelden werkelijk niets klaar, een scoreloos gelijkspel was het logische gevolg.

Sint-Truiden en Charleroi speelden op Staaien 1-1 gelijk. Sterchele opende de score, Hajnal legde tien minuten voor het einde de gelijkmaker in het mandje.