Manchester United wint de League Cup

Dirk Pieters

Zondagmiddag stond de League Cup-finale tussen Manchester United en Wigan Athletic op het programma. Voor Wigan is het de allereerste keer dat het mag meedoen in een finale. De club is aan een schitterend seizoen bezig onder leiding van Paul Jewell. Wigan heeft wel veel te danken aan multimillionair en voorzitter Dave Whelan. Het was tevens ook de zesde en laatste keer dat de finale in Cardiff heeft plaatsgevonden. Beide ploegen stonden nog maar één keer tegenover elkaar, toen won Manchester United met overduidelijke 4-0 cijfers in Old Trafford. Bij United één grote verrassing: Ruud Van Nistelrooy begon op de bank.

Het eerste kansje kwam er al na twee minuten. Henri Camara kopte een voorzet van Gary Teale net naast. Amper vier minuten later kwam Wigan goed weg, de kopbal van Wayne Rooney ging tegen de lat. Ook Saha kwam dicht bij een doelpunt, maar doelman Michael Pollitt stond op de juiste plaats. Amper één minuut na de kans van Saha moest de keeper van Wigan geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam John Filan. Manchester United nam in het eerste halfuur het meeste initiatief. Na 33 minuten kwam United verdiend op voorsprong. Rooney krulde de bal mooi in doel. Wigan probeerde na de openingstreffer nog iets terug te doen, maar het bleef 1-0 tot aan de rust.

Het begin van de tweede helft kon niet slechter voor Wigan Athletic. In amper zeven minuten tijd kreeg het drie doelpunten te slikken. Louis Saha, Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney zorgde rond het uur voor een 4-0 voorsprong. Het was al Manchester dat de klok sloeg in de tweede helft. Maar één keer kon Wigan dreigen via een afstandsschot van Bullard. De supporters konden aan een feestje beginnen in het stadion, dit zou Manchester nooit meer uit handen geven. In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar de 4-0 eindstand bleef op het bord staan.

De 66.866 supporters zagen een goede wedstrijd. Het was vooral Manchester United dat een sterke partij speelde zonder Ruud Van Nistelrooy. [AN]