Analyse Dames Zultse VV stap voor stap

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames Zultse VV stap voor stap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de voorbije speeldag blijft de degradatiestrijd  in eerste klasse de vrouwenvoetballiefhebbers in de ban te houden. Voor die tweede afdalingsplaats blijven Zultse en Exc. Kaart met wisselend succes verder bikkelen om het hoofd boven water te houden. In deze optiek nadert de Oost-Vlaamse ploeg stap voor stap op Exc. Kaart dat vooralsnog die begeerde 12de plaats bekleed. Aan de top van het klassement blijkt landskampioen Rapide Wezemaal na winst tegen KVK Tienen definitief op weg naar een derde landstitel.
 
Bij Lentezon Beerse liet Zultse zijn bedoelingen direct blijken. Het betokkelde van bij het beginsignaal de offensieve trom. Aanvankelijk vertikten beide ploegen het om te scoren. In een sterk derde kwartier kon Beerse via Janice Cayman op voorsprong klimmen. In de tweede helft moest Zultse doelvrouw Eveline Libbrecht aanvankelijk met enkele reddingen haar ploeg in de wedstrijd houden. Het was in de slotfase dat Martine De Witte haar ploeg op gelijke hoogte bracht en tevens in de running voor het behoud. In de allerlaatste minuten kreeg bezoeksters Fien Decabooter nog rood.
 
Exc. Kaart  daarentegen moest in het Antwerpse derby tegen K. Vlimmeren Sp. uiteindelijk de duimen leggen met het kleinste verschil. In een spannende partij scoorden de bezoekers één keer meer en dat verschil kreeg Kaart niet meer van het scorebord. Meteen wordt het verschil tussen Kaart en Zultse twee punten. Pikant detail: volgende week staat Dames Zultse VV versus Exc. Kaart op het programma.
 
Bij KVK Tienen behaalde Rapide Wezemaal een belangrijke zege in de optiek voor de titel. Voor Tienen betekende het de eerste nederlaag in het eigen Bergé-stadion. De kampioenen waren heel wat scherper dan de thuisploeg. In de eerste helft scoorde Wezemaal tweemaal al kreeg Tienen ook enkele doelkansen zonder die echter te benutten. Vrij snel na de hervatting dikten Karen Meeus en Kristel Verelst die voorsprong verder aan. Pas dan kon Ellen Gielen milderen. In de slotminuten kwam de thuisploeg niet verder dan een tweede tegentreffer via Davina Philtjens.
 
Achtervolger RSC Anderlecht startte bij Oud-Heverlee Leuven weliswaar beter maar globaal genomen viel weinig te vertellen over die eerste helft waarin nog voor rust OHL enigszins het verloop egaliseerde. Ook na de hervatting bleef het spelpeil aan de lage kant. Slechts bij de openingstreffer na het uur van thuisspeelster Inge Wuyts schoot Anderlecht plots wakker. In de laatste 10 minuten bogen Nadia Dermul en Gertie Van Humbeeck deze achterstand om naar een nipte uitzege.
 
Zoals eerder gemeld speelden VCD E. Aalst en Zuid-West Vlaanderen (wegens het Aalsterse carnaval) hun wedstrijd vorige woensdag. Daarin kwam Zuid-West niet verder dan een scoorloze puntendeling zodat twee kostbare punten verloren gingen. Voor de thuisploeg betekende het een gouden punt in de optiek van de degradatiestrijd.
 
Suptopper Stand. Luik kon zich nauwelijks doorzetten in het duel tegen Sinaai Girls. De Waaslandse meisejes lieten zich dit keer niet imponeren. Met vaak fraai combinatievoetbal zorgde de scherpe trefkracht van Peggy Audenaert, Stefanie Van Den Broeck en Lorca Van De Putte ervoor dat de Waalse thuisploeg mocht afdruipen.
 
Bij Opex Girls Oostende kende WS Woluwe, zoals vele voorgangers, niet de minste moeite om de kustploeg in de vernieling te spelen. Degernier (2) en Philipart De Foy (2) scoorden de helft van de acht Woluwe-doelpunten. De thuisploeg kon slechts 20 minuten standhouden en moest dan willoos de wet van de sterkste ondergaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties