Ook Charleroi droomt van tv-zender

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ook Charleroi droomt van tv-zender
Foto: © SC

Na Anderlecht en Club Brugge droomt ook Sporting Charleroi van een eigen televisiezender. De Waalse club zou graag via BelgacomTV zijn eigen programma's verspreiden.

Charleroi onderzoekt net als Club Brugge of het opstarten van een eigen televisiezender binnen de mogelijkheden ligt. De Karolo's hebben momenteel een eigen programma via de regionale zender, maar hopen dus straks hun televisie-activiteiten uit te breiden. Als de televisiezender er effectief komt, wil Charleroi net als Anderlecht via sponsor BelgacomTV uitzenden. Club Brugge gaf al aan met Telenet in zee te willen gaan.

Terwijl Club en Charleroi de markt aftasten, is Anderlecht klaar met zijn televisieplannen. De Belgische recordkampioen zal volgende zomer starten met RSCA.TV. De zender start de uitzendingen op de laatste vrijdag van juli via het platform van BelgacomTV. Abonnees van Belgacom zullen gratis kunnen kijken naar een dagelijks programma van maximum een half uur, dat doorlopend herhaald zal worden. 

"Als het concept een succes blijkt, dan gaan we denken aan extra programma's. We denken er aan om bijvoorbeeld onze grote Europese successen van weleer op het scherm te brengen", vertelt commercieel manager Chris Lioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties