Ceulemans: "Drie punten zijn het belangrijkst"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Ceulemans: "Drie punten zijn het belangrijkst"
Foto: © SC

Club Brugge won zaterdagavond erg nipt van Charleroi. Jan Ceulemans was tevreden met het resultaat, maar minder met het geleverde spel.

"Het belangrijkste vanavond zijn de drie punten", vertelt Ceulemans op clubbrugge.be. "We hebben vandaag vooral in het verdedigend compartiment moeten schuiven. En bij de eerste center koppen we de bal er nog zelf in ook. Twee minuten later moet het 1-1 staan. Charleroi speelde gezond agressief en speelde goed vooruit. Toch komen we voor de rust nog op 1-1. In de tweede helft slaagden we erin 20 minuten het initiatief naar ons toe te trekken. Jammer genoeg viel die 2-1 niet. Charleroi bleef spelen met de lange bal in de hoop de grote jongens vooraan te bereiken. Bij de kans van de Carolo’s hadden we even het geluk aan onze zijde toen de bal eerst de deklat en dan de paal raakte. Eindelijk kregen we eens een thuismatch waarin beide teams voluit voor de aanval kozen. Ik heb het liever zo dan te moeten beuken tegen 10 verdedigers."

Bij Charleroi-trainer Jacky Matthijsen was het net het omgekeerde verhaal: tevreden over het spel, minder over het resultaat. "Ik ben vooral supertevreden met de goeie prestatie van mijn mannen", aldus Matthijsen. “Ik ben een trainer die altijd open staat voor de inbreng van mijn spelers. Toen ze me deze week vertelden dat ze niet naar Brugge wilden komen om zich te verdedigen, maar voluit voor de winst wilden gaan, heb ik terstond mijn trainingen in die zin aangepast. Ik houd van deze vorm van verantwoordelijkheid. En die overwinning zat er lang in. Maar dan weet je als je 3 à 4 kansen mist op 1-2 dat je dan vaak Murphy tegenkomt. Of de Brugse overwinning al of niet verdiend is, is een andere zaak en laat ik aan jullie over. Als je de betere bent, moet je het afmaken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties