"Terecht fier op mijn ploeg"

Guillaume Belaey
| 0 reacties
"Terecht fier op mijn ploeg"
Foto: © SC

Na afloop was de Brugse trainer Ceulemans het eerst aanwezig in de perszaal terwijl Gentse coach Georges Leekens even op zich liet wachten. Wellicht al een feestje vierend met zijn spelers in de kleedkamer. Intussen nipte een blijkbaar kalme ,,Caje’’ stoïcijns aan zijn watertje om nadien enige uitleg te verschaffen.
 
,,We startten vrij aardig, hadden zo te zien aanvankelijk de wedstrijd onder controle maar dat werd dan met één klap weggeveegd door die openingstreffer. Dan krijgen we het enorm moeilijk. Desondanks drongen we Gent op eigen helft terug maar we bleven constant onmondig voor doel. Bovendien werd het met het verstrijken van de wedstrijd alsmaar moeilijker om een uitstekende Boussoufa in te tomen. Ik startte met drie verdedigers maar de ruimte die we daardoor kregen nam Gent stelselmatig in en ook dat zette een domper op onze intenties. Na die tegentreffer bleven we mikken op een tweede doelpunt om eventueel te kunnen terugkeren maar ook dat lukte niet. Feit is dat we in de resterende weken rustig moeten blijven om onze Europese kansen niet verder af te takelen’’, aldus Ceulemans.
 
Georges Leekens was uiteraard opgezet met die zege, want het betekende voor Club Brugge de zwaarste nederlaag van het seizoen. ,,We verloren eigenlijk nooit de controle op de wedstrijd. We bleven de ganse wedstrijd rustig en we voetbalden zelden overhaast. Die openingstreffer was de aanzet voor een sterke prestatie. Het betekent een antwoord op de nodeloze kritiek van de voorbije weken. Het is een zege die ik persoonlijk hoog inschat. Maar we gaan ons de komende weken niet opzadelen met de gedachte dat ,,alles moet’. Want met dat ,,moeten’’ zetten we onszelf onder druk. Gewoon verder doen zoals we bezig zijn en wat goed is levert dan wel vruchten af. ,,Moeten’’ moet dus niet’’, aldus de Gentse ex-Mac the Knife. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties