Iedereen wil naar de Intertoto

Iedereen wil naar de Intertoto
Foto: © SC

In tegenstelling tot vorige seizoenen zijn alle eersteklassers dit jaar ingeschreven voor de Intertoto. Vorige seizoenen trokken veel clubs hun neus op voor deze Europese competitie. Vorig jaar startte deze reeds in juni en waren de verplaatsingen vaak erg ver en heel vermoeiend. Bovendien was de kans op doorvloeiing naar de Uefa-beker bijster klein.
 
Met het nieuwe systeem komt daar dit jaar verandering in. Er is nu slecht één deelnemer per land, waar er vorig jaar nog drie Belgische deelnemers waren. Bovendien begint de Belgische club pas in de tweede ronde in juli. Door het feit dat er nu elf tickets in plaats van drie tickets voor de Uefa-beker verdeeld worden, is de kans op kwalificatie ook stukken groter voor de Belgische teams.
 
Voor België gaat het nummer vier naar de Intertoto. Als we de competitie nu afsluiten zou dat dus AA Gent zijn. Als de bekerwinnaar derde wordt in de competitie gaat het nummer vier naar de Uefa-beker en wordt het nummer vijf de Belgische deelnemer aan de Intertoto. [BAN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties