Duel voor de derde plaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Duel voor de derde plaats
Foto: © SC

Zaterdag 8 april  2006 wordt de laatste speeldag gespeeld van een competitie die zowel bovenaan als onderaan vaak spannend was. Bovenaan misschien iets minder maar in de kelderverdieping bleef het bakkeleien tot vorige week. Straks mogen de meeste clubs genieten van een verdiende rust terwijl het kwartet (Wezemaal – Vlimmeren – Stand. Luik – Zuid-West Vlaanderen) zich moet blijven opladen voor de halve finales van de Belgische beker. Maar vooral wordt uitgekeken wie nu op die derde plaats finisht.
 
Drie ploegen komen daar nog voor in aanmerking : KVK Tienen, Stand. Luik en Zuid-West Vlaanderen. Voorlopig heeft KVK Tienen nog altijd de voorkeur want die stek heeft de suikerploeg in handen. Als ze straks winnen tegen rivaal Stand. Luik dat is er geen discussie meer wie de figuurlijke bronzen plak in ontvangst neemt. Op eigen veld blijkt Tienen bijna onklopbaar wat slechts eenmaal verloren tegen kampioen Wezemaal. Of zet Stand. Luik alles op de halve finale van de Belgische beker?
 
Zuid-West Vlaanderen is de derde gegadigde en ontvangt in haar laatste competitiematch K. Vlimmeren Sp. Naargelang wat Tienen en Stand. Luik uitvoeren kan Zuid-West alsnog die derde plaats inpalmen. Vraag blijft hoe diep Vlimmeren en Zuid-West willen gaan? Woensdag wacht immers voor beide een halve finale. En wie gaat er nu niet graag naar een finale?
 
Oud-Heverlee, woensdag uitgeschakeld in de beker, heeft eigenlijk geen oogmerken meer dit seizoen. Bij Lentezon Beerse krijgt OHL echter een gemotiveerde tegenstander te bekampen die vooralsnog voor ,,buur’’ Vlimmeren wil eindigen. Dat kan in het beste geval enkel maar als Beerse wint en Vlimmeren verliest.
 
De overige wedstrijden staan geprogrammeerd onder de noemer ,,moet worden afgewerkt’’. M.a.w. winnen of puntenverlies lijden is enkel nog goed voor de statistieken die straks bij de archieven belanden.
 
Landskampioen Rapide Wezaemaal speelt uit bij WS Woluwe dat zich kranig verdedigde als neofiet in eerste afdeling. Voor Wezemaal wordt het alvast een partij waar de wapens kunnen gescherpt om tot een positief resultaat te komen in de beker-halve finales.
 
RSC Anderlecht krijgt met Opex Girls Oostende een meer dan verteerbaar dessert voorgeschoteld. De kustploeg, vaker geroemd om zijn sportiviteit in barslechte tijden, is wellicht enkel van belang voor de Brusselse topschutster Sarina Heirbaut die haar doelpuntentotaal verder kan opdrijven.
 
Ook het duel tussen Sinaai Girls en FC Exc. Kaart is een match die ,,moet’’ gespeeld worden. Kaart kan zich  in deze wedstrijd optrekken via een goede prestatie om straks in  de barrage tegen DVK Haacht toch in eerste klasse te blijven. En dat zou de sympathieke Antwerpse club alvast verdienen.
 
Tenslotte is er nog de ontmoeting tussen VCD E. Aalst, woensdag onderuit in de kwartfinale, en het in de competitieslotfase herrezen Dames Zultse VV dat evenzeer in die kwartfinale omver werd gekegeld. Zultse kan zich misschien opladen om beter te doen dan in die vermaledijde heenmatch waar de ajuinen maar liefst een half dozijn doelpunten tegen de groen-gele netten trapten.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties