Vanmiddag Intertoto-loting met Belgische deelnemer

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Vanmiddag Intertoto-loting met Belgische deelnemer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag om 12u00 wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de Intertoto-beker van komende zomer. De Belgische Intertoto-kandidaat zal dus dan weten naar welk land het zal moeten reizen in de derde en laatste ronde van de zomerbeker.

Dit seizoen werd de Intertoto-beker volledig omgegooid. Vanaf nu mag elk land maar één team afvaardigen en worden er slechts drie rondes gespeeld. De elf beste teams krijgen een Uefa-bekerticket. België kende het geluk dat het door de afzegging van Portugal pas in de derde en dus laatste ronde moet uitkomen. Het Belgische team dat dus straks naar de Intertoto gaat, zal slechts één tegenstander moeten verslaan vooraleer het een Uefa-bekerticket verdient.

Hoe de loting vanmiddag zal gebeuren, is nog niet geweten. Het is zelfs niet geweten of België reekshoofd zal zijn. Het staat wel vast dat de loting aan de hand van regiogebonden poules zal gebeuren. Onze deelnemer zal dus normaal gezien niet al te ver moeten reizen.

Wie de Belgische Intertoto-deelnemer wordt, is ook nog niet geweten. Het Intertoto-ticket gaat in principe naar de vierde in de stand. Momenteel is dat AA Gent. Als Standard of Zulte Waregem de beker wint én derde eindigt, gaat het Intertoto-ticket naar de vijfde in de stand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties