Rapide Wezemaal bijna in finale

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Rapide Wezemaal bijna in finale
Foto: © SC

In de heenmatchen van de halve finales van de Belgische beker ziet het er naar uit dat landskampioen Rapide Wezemaal bijna het finaleticket in handen heeft. Dat kan  niet worden gezegd  van Stand. Luik en Zuid-West Vlaanderen die in een rechtstreekse confrontatie geen afstand konden nemen.
 
Eigenlijk en ondanks hun inzet kon Vlimmeren van bij het beginsignaal Wezemaal niet onder druk zetten. Het waren trouwens de kampioenen die aan het einde van het aanvangskwartier via Tina Van der Auwera op voorsprong klommen. Het gevaar bleef van Wezemaal komen waarbij bezoekende doelvrouw Romy Van Troy een pegel van Kristel Verelst moest weg boksen. Even later viel de verdubbeling toen Karen Meeus de assist van Verelst met een onhoudbare volley voorbij de Vlimmerse doelvrouw kogelde. Vooral Kristel Verelst voelde zich in haar schik. Dat etaleerde ze even voor rust. Eerst met een knal op de deklat om net voor affluiten Van Troy een derde maal het nakijken te geven.
 
Na de hervatting hield Vlimmeren enigszins gelijke tred hoewel het Wezemaalse gevaar in de lucht bleef hangen. Warempel miste Verelst enkele kansen terwijl ook Femke Maes haar voorbeeld volgde. In het verder verloop kon Vlimmeren geen echte vuist meer maken zodat Wezemaal met geruststellende voorsprong de terugmatch op 1 mei kan aanvatten.
 
In het duel tussen Stand. Luik en Zuid-West Vlaanderen was het de thuisploeg die furieus uit de startblokken schoot. In die eerste periode profileerde de West-Vlaamse doelvrouw Ann Malfait zich echter tot een onwrikbaar sluitstuk. Zo pareerde ze een poging van Audrey Bodson, stopte ze met klasse de doorgebroken Ebhodaghe, terwijl ze even voor rust een verrassende deviatie van Kelly Theunissens magistraal van een doelpunt hield. Intussen had Christine Saelens even daarvoor de Rouches een uppercut verkocht door één van de weinige doelkansen voorbij een verbouwereerde thuisdoelvrouw Sofie Van Houtven te schuiven.
 
De tweede helft verliep aanvankelijk gelijkopgaand want beide ploegen lieten het combinatievoetbal voor wat het was. Het spelniveau kreeg alle kleuren van gevechtsvoetbal. Hierin waren de bezoeksters vooral gevaarlijk bij stilstaande fases. Nadat Wendy Seynaeve over het Luikse doel had geschoten zouden de Waalse gasten langszij klimmen via Maud Coutereels die een hoekschop voorbij Malfait knikte.
 
Desondanks die gelijke stand konden Standard Luik noch Zuid-West hun wil niet meer opdringen. Meestal was middenveldspel aan de orde waarbij in de slotfase alsnog Aline Zeler en Cecile Carnol dicht tegen de thuisverdubbeling liepen.
 
In de terugwedstrijd op maandag 1 mei om 16.00 starten beide rivalen op dezelfde lijn. Het wordt meteen dubbeltje op zijn kant voor zowel Zuid-West Vlaanderen als Stand.Luik. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties