Gent niet voorbij Charleroi

Kristof Blomme

AA Gent is er niet in geslaagd om zich zaterdagavond naar de derde plek te hijsen. De nummer vier uit het klassement geraakte niet voorbij Charleroi. Racing Genk deed een heel wat betere zaak, het won thuis van Lierse.

De wedstrijd begon dramatisch voor AA Gent. Al na acht minuten legde Oulmers de 0-1 in het mandje. Gent had wel overwicht, maar slaagde er pas in de 45e minuut in langszij te komen via een magistrale vrije trap van Mbark Boussoufa. De tweede helft was van een veel minder niveau en het leek er lang op dat het bij 1-1 zou blijven, maar in de slotminuut bracht Zoko het Jules Otten Stadion in extase: 2-1. Niet voor lang, want in de absolute slotseconden scoorde Kere uit een corner de 2-2. Gent ziet Genk tot op één punt komen en kan mogelijk morgen Club Brugge zien uitlopen tot een voorsprong van drie punten. Club moet dan wel winnen van La Louvière.

Genk profiteerde van het Gentse puntenverlies door Lierse opzij te zetten. Lierse vocht voor wat het waard was, maar een doelpunt van Kevin Vandenbergh deed hen de das om.

Lierse doet zo een slechte zaak in de degradatiestrijd, want Beveren loopt alweer een puntje uit. De Ivorianen gingen een punt rapen op het veld van Cercle Brugge. Cercle kwam op voorsprong via Stijn De Smet, maar Joseph-Augustin stelde al gauw gelijk. Cercle verdiende de zege, kwam in de laatste minuten zelfs met een man meer te staan na een rode kaart voor Joseph-Augustin, maar kwam niet tot een tweede doelpunt.

Germinal Beerschot - Sint-Truiden was een duel tussen twee ploegen die normaal gezien niets meer te winnen of te verliezen hebben. De partij eindigde op een vlotte 4-0 winst voor de thuisploeg. Jonas De Roeck, tweemaal Jurgen Cavens en Josemar Gil scoorden de doelpunten. [RV]

Ook Moeskroen - Roeselare was een duel zonder inzet, de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind. Daan Vaesen scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de partij.