Topper in Hasselt, derby in Antwerpse

Eddy Leysen
| 0 reacties
Topper in Hasselt, derby in Antwerpse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 24ste speeldag in de nationale zaalvoetbalcompetitie kan vanavond alles in een beslissende plooi vallen. De plaatsen voor de play-offs zijn zo goed als verdeeld, maar met nog drie speeldagen voor de boeg is een verrassing niet uitgesloten.

Voor die verrassing kan misschien Cobra Primus Hasselt zorgen, dat een thuisduel tegen Forcom Antwerpen voor de boeg heeft. Meteen een tweestrijd tussen Samir El Haoual, die Hasselt dit seizoen al 29 keer liet juichen, tegen Karim Bachar, die voor Antwerpen al 30 keer de netten bol zette. Mits winst naderen de Limburgers tot op twee punten en wordt de druk op Forcom ontzettend groot. Ook valt af te wachten of Antwerpen de bekernederlaag van afgelopen maandag tegen Charleroi al heeft verteerd.

Action 21 Charleroi, met grote voorsprong leider, trekt naar het laatst geklasseerde Arenberg-Enghien. Normaliter mag de regerende landskampioen er geen problemen kennen, net als Futsal Châtelet dat vanavond Kickers Gilly ontvangt. Gilly maakt een kleurloos seizoen door, terwijl Châtelet op de tweede plaats prijkt.

Musicbox Morlanwelz telt twee puntjes achterstand op Châtelet, maar heeft nog een wedstrijd in Brussels tegoed. Vanavond maakt de bekerfinalist de moeilijke verplaatsing naar Lommel, waar de Waaltjes op Hemelvaartsdag de bekerfinale spelen tegen Charleroi. Indien Minicup Lommel terug het niveau van de start van de competitie terugvindt, kan het een aardig kijkstuk worden. Het wordt ook uitkijken naar Koninksem, dat vorige week een ultieme reddingspoging heeft ingezet, en vanavond moet winnen bij Junkies Frameries om nog enige hoop te koesteren. Om wat meer zekerheid omtrent het behoud te verwerven wint Brussels vanavond ook best van Houthalen-Genk.

Tenslotte wordt ook heel wat verwacht van de Antwerpse derby tussen zvc Borgerhout en RS Decoratie Aartselaar. Beide clubs kunnen ontspannen toeleven naar de regionale tweestrijd, want geen van beiden heeft nog iets te winnen of te verliezen. Wel valt af te wachten of Borgerhout de bekeruitschakeling tegen Morlanwelz al heeft verteerd. [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties